Раніше Наталя Дремлюга працювала в редакції газети “33-ій Канал”, але згодом перейшла на іншу роботу. А з початком російської окупації вирішила докласти і своїх зусиль для пришвидшення нашої перемоги.

Зараз творча людина, патріотка шиє розгрузки та бронежилети для військових ЗСУ, дуже проймається долею наших захисників. Це і надихнуло майстриню на створення симпатичної м’якої іграшки у вигляді бойового гусака.

Вінницький “літун” озброєний, носить військове взуття, шолом і має рюкзак з українським прапором. Іграшка відразу сподобалась українцям. Її вже замовили охочі з багатьох регіонів України.

— Все почалось з пропагандистських фейків на російському телебаченні. Особливо розсмішило повідомлення про українську біологічну зброю у вигляді гусей. Ми з дівчатами довго сміялись. Ось так і виникла в мене ідея створити такого бойового гуся, — розповіла Наталя.

Майстриня по вісім годин на день шиє амуніцію для українських вояків на волонтерських засадах. Реалізація ляльок зараз – її єдиний заробіток, частину з якого жінка віддає на закупівлю тепловізорів для наших героїчних захисників від рашистської агресії.

Тамара Глинська