Але, фактично, без розриву стосунків з Російською православною церквою й очільником московського патріархату кирилом гундяєвим.

Епіфаній підкреслив, що ПЦУ прагне до єдності в Україні та готова до діалогу з УПЦ (МП) без умов та ультиматумів. Але, насправді, жодних конкретних рішень щодо остаточного розриву з московською, путінською україноненависницькою церквою собор не прийняв.

“Вони надалі зберігають  із вбивцею – патріархом кирилом, який дозволяє вбивати українців. На жаль, вони не відновили стосунків ізєдність вселенським патріархом, а навпаки, підтвердили усі попередні рішення. Де-факто зв’язок з москвою залишається, а де-юре у них є бажання уникнути закону покликаного перейменувати їх”, – додав митрополит.

Як ми вже повідомляли, 27 травня, у Києві відбувся собор Української православної церкви. На соборі було прийнято рішення про оголошення незалежності від фсбешної російської православної церкви

Це би мало означати об”єднання українського православ’я навколо визнаної Вселенським Патріархом Православної Церкви України. Однак, проведення собору мало за мету організувати чергову пропагандистську постановку, аби покращити до неї ставлення в суспільстві.

Насправді, УПЦ продовжує йти у фарватері руського міра. Що і підтвердилось розмитими та половинчатими рішеннями зборів проросійської верхівки цієї релігійної громади, яка вже по-суті незаконна на території України.

Помірі того, як місуеві громади в регіонах Україени переходитимуть в підпорядкування ПЦУ, а місцеві органи влади заборонятимуть діяльність п’ятої колони москви, верхівці УПЦ потрібно буде робити остаточний вибір. Або перебиратися до московії і надалі прислужувати диявольській церкві воєнних злочинців, або переходити в лоно канонічної Православної Церкви України. Без всіляких ультиматумів, не вагаючись, бо час уже позривав маски з кожного і показав, хто є хто.

Вадим Снігур