2 березня 2022 року він був призваний по мобілізації до ЗСУ боронити нашу Україну, а 26 травня в бою із ворогом поблизу м. Лиман загинув при виконанні завдання, врятувавши життя побратимам.

Зустрічали Воїна світла громадою біля Пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні та землякам, полеглим за Україну у Липовці.

Похоронний кортеж рухався зі сторони Вінниці.

Живим коридором на Майдані ми востаннє зустріли земляка Федора Васильовича Цуцея: його дружина Майя Євгенівна, щирий друг Микола Леонтійович, священики українських церков, військові і липівчани.

Знову на коліна стали земляки перед Воїном світла…схиливши голову перед світлою пам’яттю загиблого земляка. Ніхто не ховав сліз.

За Федором лунала тужлива і прониклива мелодія «Плине кача…», яка є своєрідною панахидою в пам’ять за загиблими патріотами, активістами Євромайдану та тими, хто пішов з життя під час війни на сході України.Міський голова Віктор Бичков звернувся до громади.

– Знову горе і смуток прийшли на Липовеччину .Загинув ще один вірний її син Федір Васильович Цуцей.Народився у с. Вербівка, закінчив школу, відслужив строкову військову службу і повернувся у рідне село. Працював у місцевому господарстві. У першій хвилі війни на сході був мобілізований у 2015 році і боронив єдність та цілісність України. В бою під Авдіївкою врятував брата і сестру від рашистів. Відчуваючи за них відповідальність, привіз їх у своє село. Згодом, прийшов у відпустку і одружився з Майєю Євгенівною.

Коли розпочалась повномасштабна війна, у березні знову став на захист України

У бою на Донеччині, виконуючи завдання, він загинув смертю хоробрих.

Священики відслужили за Воїном панахиду.

Завершився траурний мітинг-реквієм спільною молитвою за упокій душі мужнього бійця.
Далі, побратими тіло Героя повезли у рідну Вербівку.

Сьогодні на сільському кладовищі відбудеться його поховання.

Редакція висловлює щирі співчуття родині загиблого Героя…