– Рада зустрічі з Aнн Кароліною Ліндхольм Білінг – представницею Управління Верховного комісара ООН у справах біженців в Україні та делегацією.

З УВКБ ООН ми працюємо майже від самого початку повномасштабного вторгнення. Вони одні з перших прийшли на допомогу.

За цей час вдалося зробити чимало – в рамках співпраці з Вінницькою обласною військовою адміністрацією агенція надали велику кількість гуманітарної допомоги для 10 громад області (Барська. Вендичанська, Гайсинська, Жмеринська, Калинівська, Козятинська, Ладижинська, Томашпільська, Тульчинська та Ямпільська), – повідомила Наталя Заболотна.

– Передавали те, що найбільше потрібно, а громади не в змозі самі закупити. Це ковдри, кухонні набори, постільна білизна, матраци, подушки, спальні килимки, рушники та продукти харчування.

Реалізовується програма підтримки ВПО за напрямом CASH (грошова виплата).

Здійснено реєстрацію понад 72 000 ВПО у закріплених за ними громадах Вінниччини. Більш ніж половина зареєстрованих уже отримала виплати.

Після верифікації інших зареєстрованих (з програмами МОМ, ВПП) кошти отримають всі інші ВПО, які уже зареєстровані.

Під час зустрічі обговорили першочергові завданням роботи агенції в області. Зокрема про облаштування, ремонт та підтримку колективних центрів для поселення біженців.

Вони й досі прибувають, хоч і не в таких великих кількостях, як раніше. Тому є необхідність готувати для них приміщення.