Він створений з метою розвитку агропромислової галузі в області. 

Війна ставить серйозні виклики перед місцевою владою в Україні. Прості і зрозумілі вчора механізми гуманітарної безпеки населення сьогодні потрібно негайно вдосконалювати та робити ефективнішими.

Катастрофічна ситуація з ранніми овочами на ринку через окупацію південних територій країни, дефіцит гречки, зростання вартості м’яса та молока – все це тривожні сигнали.

Аби уникнути подальших серйозних проблем з продовольством в області, та стабільної роботи комплексу в умовах воєнного стану, начальник ОВА Сергій Борзов ініціював повернення в управлінський апарат координуючого органу в галузі сільгоспвиробництва. 

Про це очільник адміністрації повідомив під час робочої наради з представниками сільгосппідприємств Вінниччини. На посаду керівника новоствореного департаменту агропромислового розвитку ОВА призначено Олега Сідорова.

Відомо, що він до цього працював начальником відділу адміністрування державного ПАТ “Аграрний фонд” та начальником управління агропромислового розвитку департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку ОДА. Сім”я Олега Сідорова має нерухомість у Вінниці та Києві.

«Питання про створення окремого структурного підрозділу – це саме те, з чим до мене звертався очільник Вінницької ради сільгоспвиробників Василь Гелета ще до війни. Ми прислухались до побажання аграріїв. Щиро вітаю Вас, пане Олеже. Це велика відповідальність, адже наразі необхідна швидка координація питань сільськогосподарської діяльності. Ми усі разом маємо працювати на результат», – звернувся до Сідорова очільник ОВА.

Вадим Снігур