По дизелю ринок потроху виходить на прогнозні показники, по бензину все ще не дотягує 20−25%. У червні кількість постачальників дизпального зросла у півтора раза та сягнула майже 100, вдвічі менше (але на третину більше, ніж в травні) — імпортерів автогазу (45), по бензинах — 27 (21).

Зараз на паливному ринку працює понад півтори сотні компаній. По бензину та ДТ кількість імпортерів зросла удвічі порівняно із довоєнною.

Не можна говорити, що проблеми скінчилися, до цього ще дуже далеко

Постачання зростає, але й споживання не стоїть на місці. Повертаються люди, активізується бізнес. А у серпні-вересні на нас чекає сезонний пік споживання. Але ринок робить свою справу. В Європі українці вигребли всі вільні бензовози, розміщені замовлення на виробництвах. Зростає постачання залізницею.

Однак, основні проблеми в паливній логістиці наразі наростають в Європі

Тамтешні оператори ринку, – постачальники, судновласники, перевізники, відчуваючи попит з боку України, завищують ціну. На ринку з’являються аферисти. Є проблеми з банківським обслуговуванням угод.

Тому особливого покращання ситуації чекати поки не слід. Кожну машину наші трейдери буквально вигризають. Наразі головна мета — забезпечити поточний зростаючий попит та створити резерв під серпень-вересень. Та, в першу чергу, для ЗСУ.

Сергій Бойчук