Останні 8 років відома співачка працювала і жила в росії. З початком російського вторгнення в Україну Світлана довго вагалася на чий бік пристати. Зрештою, Лобода згадала, що вона українка і приїхала у звільнений від рашистів Ірпінь.

Про свою поїздку до Київської області співачка повідомила в Instagram, де опублікувала відео, зроблене під час зустрічі з мером Ірпеня Олександром Маркушиним біля зруйнованого мосту.

Вона відвідала зруйновані квартали міста, а також побувала у ЖК Фортуна, де жили російські окупанти під час блокади.

«Я не знаю, що має статися, аби українці вибачили все, що відбувалося тут! Ірпінь. 112 день війни», — написала Лобода в публікації.

У коментарях Лободу критикують як українські, так і російські фани. Перші засуджують її за мовчання та роботу в Росії, називаючи зрадницею, тоді як другі стверджують, що вона надто «швидко перевзулася».

Як відомо, Лобода не одразу відреагувала на вторгнення Росії до України. Лише на п’ятий день війни, 28 лютого, співачка записала відео у сльозах, у якому говорила про «маленьких людей», які не можуть зупинити війну. Лише через місяць, 24 березня, Лобода визнала Росію винною в нападі на Україну.

Сергій Бойчук