Напередодні Дня медичного працівника, керівники області та міста Вінниці в актовій залі нового хірургічного корпусу ВОКЛ ім. Пирогова вітали медичну спільноту Вінниччини з професійним святом.

Присутні хвилиною мовчання вшанували захисників України, медичних працівників, мирних жителів нашої держави, які загинули в результаті військової агресії росії проти України.

Від початку війни з рф до лав медичної спільноти Вінниччини увійшло 117 медпрацівників з окупованих територій та з регіонів, де ведуться активні бойові дії.

Саме на Вінниччині створено один з найбільших медичний гуманітарний хабів, який постійно надає допомогу ліками та виробами медичного призначення внутрішньо переміщеним особам а також регіонам, які ведуть активні бойові дії або постраждали від військової агресії.

Під час урочистостей Начальник обласної військової адміністрації Сергій Борзов, голова обласної Ради Вячеслав Соколовий та голова Вінницької міської ради Сергій Моргунов вручили нагороди з нагоди професійного свята.

За значний особистий внесок у розвиток системи охорони здоров’я, високий професіоналізм, відданість справі, активну громадську позицію Указом Президента України присвоєно почесне звання «Заслужений лікар України» Володимиру Железняку. Також Почесними грамотами обласної військової адміністрації та обласної Ради, грошовими преміями і Подяками за сумлінну працю нагородили кращих працівників галузі. Також було вручено Подяки і грошові премії від Вінницької міської ради та її виконавчого комітету.

До нагородження долучились Начальник Військово-медичного клінічного центру Центрального регіону полковник медичної служби Сергій Пашковський та ректор Української військово-медичної академії Валерій Савицький, які нагородили фахівців медичної служби Почесними грамотами Військово-медичного клінічного центру Центрального регіону.

Медаллю Української військово-медичної академії нагородили Ольгу Задорожну, директора Департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької обласної військової адміністрації та Людмилу Бондарчук, головну медичну сестру КНП «Вінницька обласна клінічна лікарня ім. М. І. Пирогова».

Також медики отримали відзнаки «Ордену Святого Пантелеймона”, грамоти та премії від галузевої профспілки та обласної організації Товариства Червоного Хреста України. Закінчилось урочисте засідання спільним виконанням пісні “Червона калина”.

Редакція газети “33-ій Канал” приєднується до привітань медичних працівників області з нагоди професійного свята. Миру вам, сімейного затишку, любові та наснаги!

Сергій Бойчук