Це була не звичайна собака, а поводир. Про це люди дізнались, коли побачили на ній спеціальний ошийник. Такий використовують незрячі люди для керування своїм помічником. Люди забрали чотирилапу Доцю до притулку «Планета». Адміністратори відразу зауважили, що собака ручна, доглянута, знає деякі команди. Вінничани весь цей час намагались знайти господаря тварини, для цього розміщували оголошення в Інтернеті, Доцю показували по телевізору, але ніхто так і не відгукнувся.

На допомогу прийшли співробітники обласної організації УТОС та голова Жмеринської райради Василь Малярчук. Вони привезли із обласного центру та передали лайку Василю Дячуку із села Станіславчик. Про таку собаку він давно мріяв, але не міг купити через високу вартість – від 5 тисяч доларів. Коли ж почув сюжет у новинах, відразу зателефонував до кореспондентів і розповів, що хотів би собі такого чотирилапого друга…Назвав лайку Даринкою, адже її йому подарували.

Новий господар «хвостатого навігатора» вже довготривалий час знаходиться у повній темряві. 20 років тому у його руках зірвався балон із хімічною речовиною. Втратив кілька пальців та зір… Але Василю це не заважає дбало вести господарство та виживати у селі в теперішні часи. У них із дружиною є корова, коза з козенятами та козлом, гуси, кури – звичайні та карликові, а також його улюблені голуби для душі та настрою й городу соток 60. Взимку лайка житиме у будинку нового хазяїна, а навесні оселиться у просторому вольєрі, який він вже почав будувати…