У їх числі і я — як її мешканець.

До цього часу — жодної реакції! Зате пропозиція Борзова про перейменування вулиці Блока від 25 травня була почута і виконана міськрадою вже 27 травня. Оце так оперативність — звісно, коли це не стосується простих людей. От вам і закон один для всіх! От вам і важливий кожен вінничанин! — обурюється у зверненні до «33-го» військовий тероборони м. Вінниці.

Подібні запитання ставлять і жителі інших вулиць із тих, які планують перейменувати. Наприклад, мешканці вул. Добролюбова, які подали заявку із підписами про перейменування більше місяця тому.

Тим часом пропаганда рф поширює фейк, що від України вимагають припинити прославляти Бандеру заради вступу в ЄС.

— Десятки кремлівських медіа пишуть, що «від України вимагають припинити прославляти Бандеру заради членства в Євросоюзі». Як доказ цієї «вимоги» рф наводить озвучену в ефірі французького BFM TV тезу адвоката Асоціації синів та дочок депортованих із Франції євреїв Арно Кларсфельда про необхідність перейменування українських вулиць, названих на честь Степана Бандери.

Свого часу цей же діяч сказав, що росія та Україна мають знайти компроміс щодо Донбасу.

Позиція окремої персони не відображає настрої суспільства. Росія цитує лояльних «експертів», щоб сформувати хибне враження розколу серед населення країн Заходу у питанні підтримки України, — прокоментували у Центрі протидії дезінформації при Раді нацбезпеки і оборони України.

Каріна МАЄВСЬКА