Він вважає, що не тільки європейські високопосадовці мають прагнути підтримувати контакт на тлі війні в Україні.

Президент Польщі підкреслив, що він не сказав, що не варто розмовляти з володимиром путіним зовсім. На його думку, треба підтримувати контакт тоді, коли голова Кремля сам буде цього прагнути.

Анджей Дуда зазначив, що повністю підтримує Україну

Зокрема в оборонній сфері та на шляху євроінтеграції. Він вважає, що Європа повинна підтвердити свою підтримку Україні, надавши статус кандидата в члени ЄС.

Польща планує зробити все можливе, аби змусити москву дотримуватися міжнародного права. Це означає припинення бойових дій, а також повне відновлення контролю України над окупованими росіянами теренами.

Польський лідер впевнений, що рф повинна заплатити Україні репарації у розмірі 750 млрд доларів

Роль Європи натомість має полягати у посиленні санкцій та післявоєнній відбудові. Анджей Дуда закликав дипломатів переконувати політиків у тому, аби заморожені кошти та активи росіян застосували під час відбудови України.

“Якщо Україна скаже, що санкції можна зняти, бо нормалізується, і Україна також має серйозні інтереси з росією, то західне співтовариство має серйозно задуматися про зняття санкцій. А поки що ні, ці санкції треба посилювати”, — сказав президент Польщі.

Вадим Снігур