Трагедія трапилась минулого тижня у Гайсині біля місцевої річки Соб. Там рибалки жорстоко катували та хотіли вбити двох пенсіонерів!

Один із них тепер у важкому стані в реанімації! Інший шкутильгає, в нього обличчя в синцях і він досі не може оговтатися від пережитого шоку! З’ясувалося, чоловіки похилого віку також прийшли рибалити, проте переплутали сітки й витягли рибу зловмисників!

– Того дня ми із сусідом Степаном пішли на водойму сітку поставити. Домовились, що підемо раненько й заберемо, бо може бути мінусова температура і замерзне, – каже 63-річний потерпілий Леонід Бондар. – Прийшли на місце, витягли сітку, там риби було мало – чотири штуки. Раптом удар. Я впав на коліна, кров тече. Тоді бандити переключились на мого сусіда. Погамселили його і в річку кинули. Коли вже дозволили Степану вийти із води, він ледве виліз. Але молоді люди стали знову його бити. Товкли ногами по всьому тілу та голові. Після того знову взялись до мене. Потягли в річку. Після того стали казати, що вони із поліції і ми «попали на пару штук». Стали питати, чи маємо гроші. Я відповів, мовляв, де вони у нас…

Коли потерпілі стали втрачати свідомість від побиття, нападники кинулись геть. Ще притомний дід Леонтій встиг покликати на допомогу односельчан. Його товариша Степана Плахотнюка у важкому стані відразу шпиталізували до реанімації районної лікарні. Хворий був переведений на штучну вентиляцію легенів. У нього діагностували відкриту черепно-мозкову травму, забій грудної клітки, гематоми обличчя та голови, загальне переохолодження. Згодом пенсіонера перевели до Вінниці.

Тим часом гайсинські правоохоронці розшукали нападників. Ними виявилися 20- та 22-річний місцеві жителі. Вони раніше притягувалися до адміністративної відповідальності за дрібні хуліганства. Місцеві розповідають, що вони військові. Люди вражені тим, що інцидент на річці взагалі міг завершитись вбивством.

– Як з’ясувалось в ході розслідування, ввечері 5 молодих мешканців Гайсина поставили сітки для ловлі риби. Коли вранці прийшли туди двоє із них, аби витягнути, побачили двох чоловіків, які вже це зробили за них. Між ними виникла бійка, – каже начальник Гайсинського відділення поліції Ігор Соломон. – Молодики знущались над людьми. Жорстокість скоєння злочину вразила. Люди пенсійного віку, один 1938 року народження, інший – 1954. Правопорушникам оголошено про підозру у нанесенні важких тілесних ушкоджень та загрожує до 10 років позбавлення волі.

Стало відомо, що одному із злочинців обрали міру запобіжного заходу – домашній арешт, інший знаходиться у лікарні та своєї вини не визнає.