Вперше з початку широкомасштабного вторгнення Росії в Україну, російський президент Володимир Путін планує здійснити офіційні візити до Таджикистану й Туркменістану.

Джерело: ведучий шоу “Москва.Кремль.Путин” на російському дежравному телеканалі “Росія 1” Павло Зарубін

Пряма мова Зарубіна: “Цього тижня Путін прилетить спершу в Душанбе. Великі перемовини з президентом Таджикистану (Емомалі – ред.) Рахмоном. Бесіда й робочий обід. Взаємини особливого рівня.

Відтак президент Росії прилетить до Ашгабата. Два тижні тому з візитом у Росії був президент Туркменістану (Сердар Бердимухамедов – УП). Тепер Путін прилетить до столиці Туркменістану, аби взяти участь у “Каспійському саміті”.

Після повернення, Путін повинен поговорити з президентом Індонезії Джоко Відодо. Індонезія наприкінці 2022 року приймає в себе саміт країн-членів G20 (“Великої двадцятки”), серед яких є Росія.

Західні партнери України просили уряд Індонезії скасувати запрошення для Путіна, бо інакше не приїдуть лідери інших країн.

30 червня й 1 липня Путін планує прибути до Мінська на переговори з Лукашенком – це буде восьма  їхня зустріч з початку 2022 року.

Андрій Власенко