Його все-таки запросив президент Індонезії.

Російський президент Володимир Путін прийняв запрошення від президента Індонезії Джоко Відодо взяти участь у саміті країн “Групи двадцяти” в листопаді, в якому візьме участь президент Володимир Зеленський.

Джерело: російська інформагенція “Интерфакс” з посиланням на слова помічника Путіна Юрія Ушаков повідосив:

“Так, ми підтвердили, що наша участь також передбачається.

Вони поки запрошують в очному форматі. Ще часу вдосталь. Сподіваюся, що пандемія дозволить провести цей захід в очному форматі”.

Ушаков наголосив, що Індонезія все одно запросила Путіна на саміт, попри тиск Заходу відкликати запрошення.

Саміт лідерів G20 заплановано провести на острові Балі 15-16 листопада. Цьогоріч господарем події буде Індонезія, яка є постійним учасником формату.

У квітні президент США Джо Байден особисто просив Відодо не допустити участі Путіна в цьогорічному саміті. Крім того, американські дипломати приватно пояснювали, чому запрошення Росії треба відкликати. Перед цим Байден переконував, що Росію треба взагалі виключити з цього формату.

29 квітня Відодо в телефонній розмові з президентом Володимиром Зеленським запросив його взяти участь у саміті. На участі Зеленського наполягали представники США. 27 травня Зеленський підтвердив, що візьме участь у саміті, і сподівається, що Путіна там не буде.

Президентка Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн проти бойкоту саміту “Групи двадцяти” через присутність Путіна. На її думку, важливо, аби західні лідери в обличчя сказали російському президенту все, що вони думають.

Китайські дипломати докладали зусиль, аби зняти тему російсько-української війни з порядку денного саміту.

Путін планує особисто прийняти Відодо з візитом у Москву найближчими днями.

Але він, як відомо, збирається відвідати і Київ.

Влада Індонезії повідомила, що президент країни Джоко Відодо планує приїхати до України, а також Росії наприкінці місяця.

Андрій Власенко