Росіянам не вдалось розхитати владну вертикаль в Україні і знекровити силові структури. Але такі спроби будуть у майбутньому. Тож слід критично оцінювати подібну інформацію.

Днями у мережі з”явилась інформація про “можливе звільнення “керівника СБУ, наче б то ініційоване ОП. Однак, президент Зеленський у відповідь на інформацію про звільнення Баканова повідомив: Якби хотів, уже звільнив би. Зміна керівництва Служби безпеки України та будь-якого іншого правоохоронного органу в державі залежить від результатів їхньої інспекції, заявив президент Володимир Зеленський на брифінгу з президенткою Молдови Майєю Санду в Києві, повідомляє Інтерфакс-Україна

Зокрема він зазначив: “Що стосується керівника Служби безпеки України: по-перше, якби я захотів його звільнити, я вже його звільнив би, а по-друге, у нас проходить інспекція всіх правоохоронних органів зараз. Саме через те, що 24 лютого відбулося повномасштабне вторгнення РФ на нашу землю.

За словами президента, “деякі представники тих чи інших правоохоронних органів кудись поділися замість того, щоб бути на місці і захищати свою державу і народ”.

“З різних причин. Я їжджу областями і сам слухаю доповіді особисто. І тому зміна керівництва будь-якого правоохоронного органу, наголошую: будь-якого залежить тільки від цього. Чим я й займаюся”, – сказав він.

Зеленський також додав, що повністю підтримує реформу СБУ.

“Закон щодо реформи був проголосований у першому читанні. Щоправда, це було до війни. Війна вносить корективи. Ми продовжуватимемо реформу на шляху до ЄС. Але я ще раз наголошую, ми проводимо реформи для себе, а не для Європейського. Союзу”, – зазначив президент.

Як відомо, 24 червня видання Politico з посиланням на джерела повідомило, що президент Володимир Зеленський нібито має намір звільнити з посади голови СБУ Івана Баканова через низку невдалих операцій і втрат у Херсоні.

Василь Головко