Письменник і журналіст з Вінниччини  Віктор Мельник ділиться спогадами про стратегічні бомбардувальники, які знищили в Україні через незрозумілі домовленості, які нарекли Будапештським меморандумом.

Всі ці літаки, ракети, 43-ю Армію нищили наказами  і розпорядженнями, які спускав головнокомандувач до Вінниці. Бо тут був штаб ВПС. Тут було створене приватне підприємство «Струм», яке за кожну знищену ракету, напевно що й літак, отримувало по 1 млн. доларів.

І тому, не думаючи за майбутнє, нищили все «під чисту». Щоб заробити на нищенні свого ж воєнного потенціалу побільше грошей.

Ось якими побачив вже після знищення наші військові найкращі літаки Віктор Мельник:

Ці світлини я зробив восени 2006 року в Полтаві на військовому аеродромі – вже колишньому. Уся ця техніка стала на той час музейними експонатами під відкритим небом: стратегічні бомбардувальники, бомби, ракети. І навіть посидів на місці пілота бомбардувальника – одного з тих, які нині обстрілюють Україну. Правда, злетіти він уже не міг, бо в баки для пального був залитий бетон.

А біля самісінької злітної смуги місцевий господар пас собі корову…

А вчора по тій же Полтавській області, по Кременчугу,  з таких же літаків гатанули! Та ще й з половини українських, які ми, не знищивши,   ось так, передали розрахувавшись за газ Росії. Уявіть! Спочатку наші олігархи вкрали, а потім літаками, які забезпечили б Україні мирне  небо, розрахувались за нього!

9 літаків, зокрема з того, згаданого Віктором аеродрому, що у Полтавській області, ще не знищених в 90-х, розпорядженням нашого уряду (Ющенка) за міністра Тимошенко було передано в рф. Як і пів тисячі ракет! Так, тих якими зараз також нас обстрілюють!

Всього ж з України тоді, за газ,  вирушило до рф 14-ть таких стратегічних «тушок».

І тепер саме вони дислокуються у Астрахані і завдають таких підступних ударів.

Ось так наша влада забезпечила Україні «світле майбутнє», заробивши на здачі третього у світі ядерного потенціалу собі статки через згадані підставні фірми.

А нам горе! Більшість з них ще жива! І може на зароблені  на цьому Злочині століття статки десь безпечно пересиджує війну! А діти України гинуть! Може час запитати чому і чого вони так вчинили. Тоді, до речі, батько Деркача, підозрюваного у держзраді, був головою СБУ України і очолював прикордонну службу!

Фото Віктора Мельника
Тетяна Квасюк