Ось що повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури:

Виконано рішення Господарського суду Вінницької області за позовом прокуратури про розірвання договору оренди та повернення земельної ділянки водного фонду площею 4,3 га вартістю 4,3 млн гривень у комунальну власність Жмеринської міської територіальної громади.

Встановлено, що у 2007 році між Жмеринською районною державною адміністрацією та юридичною особою було укладено договір оренди водойми площею 4,3 га орієнтовною вартістю 4,3 млн грн для рибогосподарських потреб на території нинішньої Жмеринської громади строком на 15 років.

Відповідно до умов договору орендар щомісяця зобов’язувався вносити орендну плату за користування ставком. Утім від 2016 року і дотепер юридична особа не здійснювала платежів, заборгувавши надходження до бюджету.

З метою поновлення права міської територіальної громади на земельну ділянку, прокуратура звернулася з відповідним позовом до суду, який був задоволений.

Наразі на виконання судового рішення до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно внесено запис про припинення права оренди та  реєстрацію права комунальної власності за Жмеринською міською територіальною громадою в особі Жмеринської міської ради.

Андрій Власенко