За словами міністра, турецька компанія Baykar Makin, яка виготовляє безпілотні літальні апарати Bayraktar ТВ2, безплатно передає Україні свої безпілотники вже вдруге.

Вперше компанія ухвалила таке рішення, коли на купівлю безпілотника збирали громадяни Литви, учора Baykar оголосила, що передасть безплатно ще три БПЛА, гроші на придбання яких збирали українці.

“Сьогодні Bayraktar – це поважний член “клубу амуніції” наших Збройних сил. Вони дуже успішно показали себе у битві”, – зазначив Резніков.

Міністр розповів, що з 24 лютого Міноборони передало на озброєння наших ЗСУ до 50 Bayraktar та має масштабні плани щодо придбання цих БПЛА надалі.

“Кілька вже законтарктовані та оплачені Міноборони, і ми очікуємо їх уже в липні. Ми також отримали новий запит від командування Збройних сил України, і таким чином на найближчу перспективу майже всі потужності заводу Baykar Makina будуть зосереджені на забезпеченні потреб ЗСУ. Мова йде про замовлення ще десятків безпілотників”, – повідомивв міністр.

Рєзніков від імені воїнів ЗСУ подякував українцям, які взяли участь у збиранні коштів на закупівлю безпілотників: “Люди з усіх куточків України: від Львова до Донецька, від Києва до Сімферополя, всі ті, хто далеко сьогодні від України, всі ви – неймовірні. Я не втомлюся повторювати – ми єдині, сильні, сміливі та вмотивовані. Жодна армія не здолає народ, який так об’єднаний”, – сказав міністр.

Василь Головко