Автівка повністю пройшла капремонт. І, навіть дещо вдосконалена згідно з умовами майбутньої експлуатації.

Крім цього господарство також закупило для військових чимало цінних речей: тепловізор, електрогенератор, рації, павербанки, акумулятори та запас питної води.

Усе це вже найближчим часом будуть використовувати наші захисники та захисниці, серед яких чимало наших земляків, каже директор Агрофірми «Ольгопіль» Павло Каленич:

«З самого початку повномасштабного вторгнення ми долучилися до підтримки ЗСУ, бо наше завдання допомагати тим, хто тримає оборону і дає можливість працювати: орати, сіяти, збирати урожай, дбати про продовольчу безпеку, – каже Павло Каленич.

– Коли дізналися, що на передову формують підрозділ, який потребує автівки вирішили підставити плече. Оформили його відповідним чином, навіть напис нанесли: «Кохайтеся, чорнобриві, та не з москалями».

А щоб позашляховик не везти порожнім, наповнили його потрібними речами, які точно знайдуть застосування на передовій.

Зараз у кожного з нас свій фронт: хтось захищає державу від загарбників на передовій, а хтось засіває ниву, аби забезпечити українців – цивільних і військових продуктами. Саме так – спільними зусиллями можна вибороти перемогу над ворогом. А вона обов’язково буде».

Ми вже повідомляли, що керівник Агрофірми «Ольгопіль» Павло Каленич запропонував вінницьким аграріям скинутися по 100 гривень з кожного гектара оброблюваних земель. З цією ініціативою він звернувся до Вінницької ради сільгоспвиробників, яка об’єднує 2,5 тисяч підприємств різної організаційно-правової форми господарювання, що обробляють 1,2 млн га сільськогосподарських земель. Перший внесок – 500 тисяч гривень надійшов від ініціатора – АФ «Ольгопіль», ще пів мільйона від структурних підрозділів цього господарства, а за кілька днів аграрії перерахували на підтримку ЗСУ понад 10 мільйонів гривень. Зараз збір коштів на підтримку ЗСУ триває.

Сергій Бойчук