Уже повідомлялось, що в ефірі телеканалу “1+1” вийшов сюжет про те, як журналістка Наталка Гончарова нібито випадково зустріла п’ятого президента України Петра Порошенка і його дружину в Лондоні.

У коментарях під дописом ТСН у Facebook українці висловили своє ставлення щодо подібних сюжетів під час війни. Є багато обурливих коментів, в яких користувачі, зокрема, нагадали каналу про зв’язок з олігархом Ігорем Коломойським.

Нагадаємо, що за сюжетом “1+1”, журналістка випадково побачила подружжя Порошенків в одному з найдорожчих готелів Лондона, де сама нібито зустрічалася зі знайомою, щоб передати ліки з України. Коли помітила п’ятого президента, дівчина одразу почала знімати на телефон, за що поплатилася зламаним нігтем, який їй начебто зламала Марина Порошенко.

Дописувачі поставили під сумнів історію Гончарової, яка чомусь передавала ліки, що у Великій Британії “не можна придбати без рецепта”, в одному з найдорожчих готелів Лондона.

“Якби якесь розпатлане дівча лізло в мою тарілку зі своїм телефоном — що б я зробила? Ні, я б не вихвачувала телефон. Я б вдягнула їй ту тарілку на голову. І мала б повне на це право. Хай би далі вела свій нікчемний репортаж з моєю тарілкою на голові”, — написала Тетяна Череп-Пероганич.

Сюжет ТСН розкритикували навіть ті, хто не підтримує п’ятого президента. Зокрема, журналістка Мар’яна П’єцух: “Ви у своєму телемарафоні знудились, вам нудно, чи журналістці в Лондоні нема чим зайнятись, бо там нема війни, що вам всрався Порошенко?” — написала вона.

В оточенні експрезидента Порошенка наполягають, що партія “Слуга народу” хотіла усунути опозицію від участі в Конференції з відновлення України, яка відбудеться 4-5 липня в Лугано (Швейцарія). Крім того, влада зірвала участь Петра Порошенка у Парламентській асамблеї НАТО попри те, що документи із затвердженням складу офіційної делегації підписав голова Верховної Ради Стефанчук.

В офісі президента відзначили, що не проти закордонних поїздок високопосадових чиновників під час війни лише за однієї умови: повертайся з конкретним результатом на користь ЗСУ та України.

Василь Головко