Успішно проведена нашими військовими спецоперація на острові Зміїний ще не остаточно завершена, оскільки там ще не підняли український прапор, заявила керівниця пресцентру сил охорони та оборони оперативного командування «Південь» ЗСУ Наталія Гуменюк.

«Наразі можемо сказати точно, що, незважаючи на намагання ворога підвезти туди підкріплення за допомогою і катерів, і гелікоптерів, їм це не вдалося. Наші артилерійські, ракетні доводи були досить переконливими – і тоді вони вирішили вшитися звідти, завантажившись на надводні плавзасоби і, мабуть, за допомогою гелікоптерів», – повідомила вона.

Також, за словами Гуменюк, військові поки що не можуть сказати, в якому стані перебуває український острів:

«Наразі ми не можемо бачити повну картину на острові. Тому що напевно і від нашого впливу, і від їхніх способів замести свої сліди ганебні все ще палає, ще задимлення дуже велике, тому детальне проглядання острова наразі неможливе. Як тільки буде така можливість, ми знімемо необхідну інформацію», – додала Гуменюк.

Як уже повідомлялось, вчора, 30 червня, головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний повідомив, що російські військові залишили острів Зміїний.

Цей український острів у північній частині Чорному морі перебував під тимчасовою російською окупацією, починаючи з перших днів повномасштабної війни проти України.

Саме звідти наші прикордонники пророче послали російський корабель на….й. Куди він і пішов після удару по ньому українською протикорабельною ракетою Нептун. Згодом його долю повторили ще три судна російського військового флоту.

Збройні Сили України планують встановити безпосередній фізичний контроль над островом Зміїний. Оскільки він має стратегічне значення для ведення бойових дій.

Вадим Снігур