– Близько 11.00 до поліції від адміністрації однієї зі шкіл району надійшло повідомлення, що у приміщенні школи вчителі затримали невідомого чоловіка, який вчинив розпутні дії відносно учениць 1-го класу. На перерві чоловік підійшов до дівчат та розстебнув дублянку, одягнену на оголене тіло. Про це діти розповіли вчителям, які мерщій відреагували на подію. Педагоги затримали правопорушника та зателефонували у поліцію.

– Затриманим виявився 47-річний вінничанин. Раніше проблем із законом він не мав. За його словами, він має дружину та доньку, які тимчасово проживають за кордоном. Свій вчинок правопорушник пояснити не може, — каже начальник Бершадського відділу поліції В’ячеслав Лялюцький. — Затриманий за підозрою у вчиненні злочину — розбещення неповнолітніх, знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання. Наразі вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. За таке правопорушення передбачене покарання — до 8 років ув’язнення. Крім того, перевірятимемо інформацію, чи знаходився даний чоловік на обліку у медичних закладах.

Зараз із школярами працюють поліцейські ювенальної превенції. Враховуючи вікові особливості дітей, поліцейські вивчають психологічний стан учнів та проводять з ними бесіди щодо профілактики статевих злочинів.