ЗМІ повідомляють, що вже дві жінки під час купання в Червоному морі зазнали нападу акули та загинули.

Через це губернаторство Червоного моря Єгипту видало наказ закрити кілька пляжів Відомо, що першою жертвою морського хижака стала 68-річна австрійка. Вона загинула під час нападу акули біля узбережжя Сахль Хашиш.

Як повідомило видання The Sun Daily із посиланням на джерело в Управлінні охорони здоров’я Червоного моря, жертву привезли до місцевої приватної лікарні одразу після нападу.

“Жінку намагалися реанімувати, але вона померла через недостатність кровообігу, тобто різке падіння артеріального тиску внаслідок травм і втрати крові”, – зазначили в управлінні.

За останній тиждень у районі Сахль Хашиш на південь від Хургади вже дві жінки зазнали нападу акули та загинули.

Про напади акул у курортному місті на узбережжі Червоного моря Єгипту повідомило також Міністерство довкілля країни.

Спеціальна група працює над “виявленням наукових причин і обставин нападу” і визначенням “причин поведінки акули, що призвело до трагедії”.

Червоне море є популярним туристичним напрямком, де акули поширені, але вони рідко нападають на людей, які плавають у дозволених межах.

Однак, у 2018 році біля пляжів Червоного моря акула вбила чеського туриста.

У 2015 році під час подібного нападу загинув німецький турист.

У 2010 році відбулася серія з п’яти нападів за п’ять днів надзвичайно близько до берега туристичної точки Шарм-ель-Шейха. Тоді загинув ще один турист з Німеччини, а також було поранено чотирьох інших іноземних туристів.

Вадим Снігур