Історію побратима розповіли у Вінницькій Нацгвардії:

– Медик навіть з-під прицільного ворожого вогню на собі витягував побратимів, рятував життя пораненим захисникам та цивільним. Василь героїчно поліг у бою з ворогом під Солодким на Донеччині…

Йому було 21…

Маючи медичку освіту, він одягнув військову форму і став молодшим сержантом, бойовим медиком у військовій частині Нацгвардії. Василь не мав страху перед ворогом. Тому через вісім місяців служби вирушив на схід, у пекло війни.

Гвардійський підрозділ тоді міцно тримав лінію оборони у населеному пункті Солодке. Ворог намагався взяти його під повний контроль – обстрілював із ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню.

Побратими згадують: під час артобстрілу бойовий медик урятував життя двом гвардійцям, які вели бій.

Василь, ризикуючи власним життям, витяг на собі з-під обстрілів поранених командирів.

– Пам’ятаю, що мене витягував сержант Мариніч. Він надав мені медичну допомогу – перетягнув турнікетом ногу, тампонував її. Завдяки йому я живий. Того дня я зазнав важких поранень. Від болю, шоку – знепритомнів. Всі думали, що я вже мертвий. Все життя тебе пам’ятатиму, друже, – пригадує побратим Антон.

Бойовий медик не лише рятував життя, а й вміло воював

Під час загострення під Солодким Василь навіть взяв у полон окупантів.
– Десь за кілометри наші дозорні побачили підозрілий рух, де ми тримали оборону. То виявилися окупанти. Одна група була 6 чоловік. За ними, метрів за 400, йшла ще одна група 6-8 чоловік. Спільними діями бійців Нацгвардії і морської піхоти почали затримувати орків.

Одного відразу взяли в полон. Інший потягнувся до автомата і почалась стрільба. Перший відкрив вогонь окупант. Василь відкрив вогонь на ураження і застрелив одного з нападників, той був командиром відділення. В них вилучили тактичні карти, рації та іншу документацію, – розповідає командир групи Володимир.

Василь Мариніч рятував життя пораненим захисникам і цивільним під «зливою» ворожих куль і ракет

Роботою бойового медика були вражені навіть досвідчені лікарі. Але талановитий та відважний юнак загинув під час артобстрілу у бою під населеним пунктом Солодке.

Бійця посмертно нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеню.