Стан здоров’я 91-річного Михайла Горбачова, який був останнім комуністичним лідером Радянського Союзу, значно погіршився.

Про це повідомив російській економіст Руслан Грінберг, який відвідав експрезидента СРСР у Центральній клінічній лікарні (ЦКЛ) Москви та опублікував відповідне фото.

За його словами, через проблеми з нирками Горбачов перебуває на гемодіалізі, а також він страждає він цукрового діабету. Відвідавши хворого, Грінберг зауважив, що його справи “зовсім погані”.

Вени у колишнього президента Радянського Союзу сині від множинних ін’єкцій, а сам він лежить на ліжку із протипролежневим матрацом. Тіло Горбачова сильно роздуте через проблеми з виведенням рідини.

Михайло Горбачов був першим та останнім президентом СРСР у період з 15 березня 1990 року до 25 грудня 1991 року. Крім того, він був останнім генеральним секретарем ЦК КПРС та головою президії Верховної Ради СРСР.

Нагадаємо, що попри вдавану прихильність до демократії та цивілізованого світопорядку, Горбачов не засудив російську агресію проти України.

Вадим Снігур