Картини української художниці Євгенії Гапчинської впізнаєш з першого погляду. Оригінальні маленькі янголятка з червоними щічками просто причаровують. А тепер мисткиня сумує за зруйнованим російськими солдатами будинком та мріє обійняти чоловіка.

Після довгої мовчанки Євгенія Гапчинська розповіла про чоловіка в ЗСУ, зруйнований рашистами будинок і першу виставку після початку війни. Художниця в соціальних мережах опублікувала перший “особистий” пост з моменту початку повномасштабної війни в Україні.

Ілюстратор не практикувала поширюватися про своє життя поза роботою, тому шанувальники її творчості були раді дізнатися, що вона в порядку і готова повернутися до творчості.

Гапчинська розповіла, що залишилася з малолітнім сином Миколкою у Києві. Хлопчику всього 4 рочки. А її чоловік, також художник, Дмитро Гапчинський служить у ЗСУ. На фронт він пішов 24 лютого. Будинок, де художниця жила з сім’єю, постраждав від рашистів-мародерів.

Цю картину Євгені назвала “Я безстрашна!” Такою художниця бачить війну

“Ніколи про себе нічого не писала раніше. Для всіх, кого цікавить, де я і як я зараз живу. Мені скоро 48 років. Маю дорослу доньку і 4-річного сина. Мій чоловік у ЗСУ з 24 лютого. Мій дім знаходиться у Макарівському районі, біля Києва. Дім був окупований росіянами, він побитий і розграбований. Зараз я в Києві. Відплакала, відрізала волосся. Бережу сина, молюсь за чоловіка. Богу дякую, що жива. Почала працювати”, – написала Євгенія.

Вадим Снігур