Є інформація, що справу розглядатимуть у Вінницькому суді.

Служба безпеки України направила до суду матеріали кримінального провадження щодо держзради двох посадовців Кабміну і Торгово-промислової палати.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

У спецслужбі нагадали, що у червні цього року контррозвідка викрила цих чиновників на співпраці з фсб. “Зловмисники проводили розвідувально-підривну діяльність в органах влади”…

Військова контррозвідка СБУ запобігла несанкціонованому зняттю з обліку п’яти реактивних авіаційних двигунів на загальну суму більше 3 млн грн. Цими агрегатами комплектуються багатоцільові винищувачі серії МіГ.

Встановлено, що посадовці однієї з військових частин ПС ЗСУ  передали відповідне обладнання держпідприємству для дослідження технічного стану та подальшого зберігання.

Однак сторони не зареєстрували укладений договір і не оформили звітну документацію. Таким чином, українські винищувачі серії МіГ могли залишитися у неробочому стані.

Загалом з початку повномасштабного вторгнення рф Служба безпеки розслідує більше ніж 3 тис. кримінальних проваджень щодо посягання на територіальну цілісність України.

Згадані – одні із них.

Як припускають експерти, рф могла мати в Україні агентурну сітку до 14000 -16000 завербованих агентів впливу та кадрових офіцерів під прикриттям.

Тому чистити це небезпечне болото ще є де…

Андрій Власенко