Глава Кремля хотів не тільки захопити українські землі, а й стерти українську ідентичність.

Але США вважають, що російській армії не вдалося здійснити стратегічні плани Путіна у війні проти України.

Про це під час брифінгу сказав радник з нацбезпеки Джейк Салліван. Він нагадав, що глава Кремля хотів не тільки захопити українські землі, а й знищити  українців, як націю.

“Росія вже по суті провалила свої стратегічні цілі в Україні… Вони не досягли цього. Київ вистояв, Харків вистояв, Одеса вистояла, великі міста України на більшій території країни знаходяться в українських руках, їх мужньо і вміло захищають українські військові за підтримки Сполучених Штатів і союзників по НАТО, а також інших країн з усього світу”, – зазначили в Білому домі.

Вашингтон упевнений, що Путіну не вдасться домогтися успіхів. Хоча сили Росії останнім часом і змогли “дюйм за дюймом” просунутися на окремих ділянках на сході України, сказав Салліван, але ЗСУ змусили заплатити за це високу ціну. Так само росіяни платять і через санкції Заходу.

“Ми продовжимо працювати з українськими військовими і українським урядом над стратегією, яка врешті-решт досягне своїх цілей як на полі бою, так і за столом переговорів”, – підкреслив Салліван.

Сергій Бойчук