Зали гральних автоматів відчиняють чи не щодня. А дитячих і спортивних майданчиків та зон відпочинку стає все менше. В цьому переконані жителі Липовецького району, які звернулись до нас із колективною заявою як до останньої інстанції. Скаржаться — у них процвітає нині прибутковий ігровий бізнес. Дехто через цю біду розлучився із чоловіком, бо пропадав день і ніч там, інші програвали зарплату, позичали кошти у знайомих і брали кредити…

– В одному з кафе у центрі Липовця знаходиться шість ігрових автоматів. Їх закривали раніше, нині ж — процвітають. Чоловік однієї із моїх співробітниць у батька з картки зняв 2000 гривень, пішов та програв. Жінка у розпачі. Зверталась до начальника поліції — результату не було, — каже депутат Липовецької райради Людмила Козак. — Аналогічні звернення були і від атовців — теж тиша. Сказали, що обладнання не вилучатимуть і нічого людям не винні. А таких випадків десятки. Я сама особисто телефонувала у Київ на «гарячу лінію», обіцяли щось зробити, але слова не дотримали. Просимо правоохоронні органи відреагувати на наші звернення, в іншому разі демобілізовані бійці АТО готові до самосуду.

Подібні скарги надходили до редакції і з Турбова.

Ось як прокоментував ситуацію начальник Липовецького відділення поліції Павло Дармограй.

– На початку 2017 року ми вилучили монітори у Липовці, які особисто я возив на дослідження в сусідню область. Проте вони знаходились не у кафе, яке дійсно належить матері нашого співробітника, а у приміщенні, розташованому в прибудові. І до закладу харчування прибудова ніякого стосунку не має. За даним фактом було відкрито кримінальне провадження. Зараз воно слухається в Іллінецькому районному суді. Наразі у тій прибудові відкрита Українська національна лотерея, яка дозволена законодавством. Ліцензія в наявності. Ми отримували скарги на цей заклад, але він не має нічого до грального бізнесу. Питання будемо вивчати і про результати поінформуємо громадян.