Олег Гуменний із Тульчина загинув під Лисичанськом

– Жодними словами неможливо виміряти біль втрати, клята війна забирає найкращих, справ­ жніх, мужніх та хоробрих, які до останнього подиху від­ стоюють незалежність та ці­ лісність своєї Бать­ ківщини. Са­ ме таким був 46-річ­ ний Олег Антонович, — повідомили у Ту­ ль­ чинській місь­ кій раді.

Солдат Олег Гуменний був старшим механіком-водієм 1 механізованого від­ ділення 2 механізованого батальйону. 27 червня в населеному пункті Лисичанськ під час виконання бойового завдання потрапив під ворожий обстріл, внаслідок чого отримав поранення, несумісні з життям…

Іллінеччина прощалася з Сергієм Вовненком

29 червня, боронячи нашу Україну від російського окупанта, загинув житель села Бабин Сергій Вовненко. Йому було 42 роки.

– Світлий, добрий, привітний та щирий чоловік, який завжди був надійною опорою для ба­ тьків, коханим чоловіком для дружини, найкращим татусем для донечки Іринки, вірним другом для сестри, — згадують односельчани.

9 березня цього року був мобілізований на захист нашої держави. Він мужньо та самовіддано виконував накази командирів, протистояв рашистським загарбникам. Але ворог безжально обірвав його життя…

Від важких поранень загинув військовий з 59-ої бригади

– Ще одна важка втрата для Могилева-Подільського. Від важких поранень, отриманих в боях на Донеччині, загинув воїн 59-ї бригади ЗСУ 34-річний Максим Цибульський, — повідомив міський голова Геннадій Глухманюк. — З перших днів повномасштабного вторгнення росії на територію нашої держави Максим боронив рідну землю. Залишились без батька діти, мати втратила сина, а дружина — чоловіка.

Найкращий електро­зварник Іллінеччини віддав життя за Україну

Ще одна важка втрата для Іллінецької громади. До місця вічного спочинку провели Героя-захисника України Володимира Цибульського з с.Тягун. Він був справжнім чоловіком – мужнім, чесним, відважним, працьовитим, добропорядним, — так про Володимира кажуть усі, хто його знав. Після школи чоловік здобув професію електрогазозварника. За сумлінну працю був занесений на Дошку пошани Іллінецької територіальної громади. У Києві на конкурсі електрозварників зайняв почесне І місце.

Володимир брав участь в антитерористичній операції, а коли росія розпочала повномасштабну війну, разом зі своїм рідним братом Романом без вагань став на захист рідної землі.

45 днів медики боролися за життя Олександра Філоненка

Він хоч народився на Житомирщині, працював на Луганщині, але боронив усю Україну!

Олександр Філоненко родом із села Леонівка Житомирського району. Після закінчення геологорозвідувального технікуму був направлений на Луганщину у м. Старо­ більськ. З тим краєм і пов’язав своє життя, створив сім’ю та з дружиною виховував сина. На захист рідної землі зі зброєю у руках Олександр Ярославович став ще у серпні 2020 р. Мужньо та відважно боронив суверенітет та цілісність держави на Сході України. 19 травня в бою за місто Бахмут молодший сержант Філоненко отримав множинні осколкові поранення. Майже два місяці лікарі головного військового клінічного госпіталя м. Києва боролися за життя воїна, але 3 липня серце славного сина України зупинилося. Поховали у Літині.

Від ворожої кулі загинув Олександр Мельник

– Сашко завжди переймався проблемами громади, був одним із перших засновників Української Православної Церкви Київського патріархату на Вінниччині. Безмежно любив землю, людей, цінував батьків, відроджував старовину, глибоко цікавився історією. Саша врятував життя багатьом хлопцям на Сході України ще в 2014 році. Щирі співчуття дружині Лідії, дочкам Мирославі і Лесі, зятям, онукам, сестрі Мирославі, всій великій родині. Хай Сашина душа знайде спокій у Царстві Небесному, — з глибокою шаною спів­чувають друзі загиблого захисника.

Ямпільщина знову у жалобі

На війні внаслідок обстрілу артилерією 7 лип­ ня поблизу селища Новомиколаївка Миколаївської області загинув писарівчанин Юрій Щербак. Йому було 42 роки… Непоправна втрата для всієї громади. Без батька залишилось двоє дітей, дружина втратила чоловіка, а батьки – дорогого сина.

Юрій віддав своє життя заради свободи нашої України.

Мурованокуриловецька громада прощалася з героєм

9 липня під Слов’янськом від ворожої кулі загинув Олександр Мельник — великий патріот України, майданівець, чоловік, брат, батько, дідусь. Спокійного вічного сну і Небесного Царства Герою!

Став небесним янголом Ігор Наконечний

Поблизу населеного пункту Новомиколаївка Миколаївської області загинув житель села Велика Стратіївка, молодший сержант Ігор Наконечний.

– Він ніколи не боявся труднощів. Відслужив строкову службу. Уже в березні 2014 року, через п’ять днів після анексії Криму, був мобілізований на захист територіальної цілісності України. Рік її оберігав, а після демобілізації повернувся до мирного життя. Через сім років, на другий день після повномасштабного вторгнення російського агресора пішов на фронт. В числі перших. Без відмовок, без краплі сумніву. Молодший сержант Ігор Наконечний був військовим від Бога. Саме завдяки таким хлопцям ми сьогодні живемо на мирній території, — оплакували Ігоря земляки.

Донеччанин захищав Городківку і всю Україну

29 червня на війні з російськими окупантами загинув Ігор Площенко.

Уродженець Донецької області закінчив Добропільське ВПУ, працював до армії водієм «швидкої допомоги». 9 квітня сім’я Площенків переїхала в село Городківку до родичів. У родині є двоє дітей — хлопчики 6 і 3 років. Сім’я в Городківці зразу ж зареєструвалась як внутрішньо переміщені особи. Ігор Площенко став на облік у Крижопільському військкоматі. 31 травня був мобілізований до ЗСУ. Загинув 29 червня в населеному пункті Часів Яр.

Загинув мешканець Мурафської громади

– При виконанні обов’язків військової служби, завдань, пов’язаних із захистом Батьківщини, незалежності та територіальної цілісності України, 9 липня загинув житель села Клекотина Руслан Бугера, — повідомляють у громаді. Земляки висловлюють щире спів­ чуття рідним та близьким загиблого.

Ворожий снаряд обірвав життя Сергія Ізотова з Гайсинщини

Герой загинув 1 липня в місті Лисичанськ на Луганщині під час виконання бойового завдання.

Сергія Ізотова призвали на військову службу 8 березня. Він відчайдушно захищав незалежність нашої країни, її мирне небо і віддав головне — своє життя в цій священній боротьбі.