Водія Сергія Котилевича, який керував власним автомобілем сім’ї І. Демихіна, затримували біля управління соцзахисту. Івана Демихіна — біля райадміністрації, яку оперативники спецслужби блокували по поверхах. Крім того, під наглядом був будинок, де проживає з дружиною екс-голова.

Після затримання Івана Демихіна в його кабінеті був проведений обшук. Понятими виступали співробітники адміністрації. У слідчому ізоляторі екс-голова пробув близько тижня — його випустили під заставу 435 тисяч гривень, які допомогли зібрати друзі. Після того Іван Павлович прибув на нараду і заявив, що його затримання — провокація. Згодом пішов на лікарняний.

Восени минулого року Президент України задовольнив клопотання прокуратури Вінницької області і своїм розпорядженням відсторонив із посади голову РДА Івана Демихіна.

Відомо, що слідство щодо екс-голови І.Демихіна завершилось і справу на початку 2017 року передали до суду. Цікаво, що попередньо дії підозрюваного кваліфікували за статтею 368 Кримінального кодексу України — прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою. Втім, як повідомили журналісту у прес-службі прокуратури, Івана Демихіна вже підозрюють у шахрайстві — тобто заволодінні чужим майном шляхом обману.

На даний час справа знаходиться у Апеляційному суді, де визначається її підсудність, — розповіли нам у прес-службі обласної прокуратури. Сам Іван Демихін досі відмовляється щось коментувати із даного питання.

Тимчасово в район призначили куратора – директора департаменту екології та природних ресурсів Вінницької ОДА Миколу Ткачука, бо конкурс на заміщення посади тоді ніхто не пройшов. Виходить, що Липовецький район вже півтора року без офіційно призначеного голови РДА, і це їх обурює, бо переконані, що це гальмує економічний та соціальний розвиток.

Перший заступник голови Вінницької ОДА Андрій Гижко пояснив, чому так відбувається, і назвав кандидата на дану посаду.

– Проведено конкурс на заміщення посади голови Липовецької РДА в Адміністрації Президента ще у вересні цього року. І зараз людина, яка перемогла, проходить спецперевірку диплома, майнового стану і відсутність кримінальної відповідальності, — каже Андрій Гижко. — Переміг у конкурсі Віктор  Данильченко. Він сам з Іллінецького району. Він зараз заступник директора департаменту житлово-комунального господарства ОДА, начальник управління транспорту. Якщо він пройде спецперевірку, у новому році зможе обіймати посаду голови РДА. Якщо буде не доведена вина звільненого Івана Демихіна, не буде пред’явлено звинувачень, то і він, можливо, буде поновлюватись на посаду та просити кошти за втрачений час, коли він не міг ходити на роботу.

Ми поцікавились декларацією Віктора Данильченка і з’ясували, що у нього у Чернігівській області є будинок площею 58,40 кв. метрів та земельна ділянка площею 600 кв. м. Також він має земельну ділянку і на Київщині — 1200 кв. м. Дім в Ілілнцях оформлений на дружину Віктора Миколайовича. Також у власності Оксани Данильченко 4 земельних ділянки в Іллінцях та авто ВАЗ 2002 року випуску. За минулий рік Віктор Данильченко отримав 98384 гривні зарплати та 18 тисяч грн. від підприємницької діяльності. Готівкою він зберігає 20 тисяч доларів.