Ось список речей не можна давати і брати в борг, щоб не віддати щастя. Його українці переказують з поколінні в покоління. Бо наші предки віками спостерігали за причинно-наслідковим зв’язком речей і подій, створюючи різні повір’я і прикмети. То які речі не можна позичати людям:

Сіль

Зайти до сусідки за сіллю або позичити їй трохи – нормальна практика, але дуже небезпечна. Справа в тому, що сіль – потужний енергетичний компонент для ворожок і магів, який може зберігати в собі інформацію. Якщо ви берете сіль у іншої людини, то ризикуєте привернути до себе неприємності в коханні, грошах або роботі. У разі, коли уникнути обміну сіллю не можна, то не віддавайте потім свій “борг” і не просіть у людини його повернення.

Столові прибори і посуд

Кухонне начиння, яким ви регулярно користуєтеся, зберігає в собі енергетику вашого будинку і сім’ї. Позичаючи посуд, ви віддаєте частину свого щастя, провокуючи утворення “дірки” в своєму біополі. З тієї ж причини не можна зберігати вдома пошкоджені столові прилади, тарілки і чашки – ігноруючи це правило, ви програмуєте себе на розбиту долю.

Одяг

За аналогією з посудом, одяг, який регулярно носить людина, заряджається її енергетикою. Саме тому дати його ненадовго в користування тим, в чиїх благих намірах ви не впевнені – погана ідея. Якщо вже вам життєво необхідно взяти або дати одяг на час – візьміть плату за нього або заплатіть самі. Сума в такому випадку може бути чисто символічною – хоча б пару монет.

Віник

Щітка для прибирання будинку здавна вважалася потужним очищуючим засобом – за допомогою неї наші предки позбавлялися від сміття не тільки фізично, а й духовно. На віник читали змови, він також служив хорошим оберігом від нечистої сили. Віддаючи віник комусь іншому, ви позбавляєте себе захисту і залучаєте в будинок невдачі.

Хліб

Слов’яни знають, що хліб – всьому голова. Саме він вважався головним атрибутом будь-якого обряду – зустріч молодят або дорогих гостей, причастя в церкві, благодійність в бік нужденних і знедолених. Люди здавна пам’ятали, що відсутність хліба – це прямий шлях до голоду, тому його старанно берегли і пекли, читаючи молитви.

Якщо ви даруєте хліб, або подаєте – це не забороняється, а ось останній шматок віддавати не можна – ризикуєте самі опинитися в злиднях. Також його не можна віддавати після заходу сонця або через поріг, щоб не стати жертвою пристріту і не втратити сімейного щастя.

Сергій Бойчук