Тому крім смачних реберець співвласники закладу Вікторія та Віталій Гуменюки пригощають відвідувачів ще й вражаючим краєвидом різнобарвних водяних лілей. Цих благородних родичів звичайного бузького латаття збирали по всій країні, допомагала спільнота любителів лілей та лотосів. Зокрема, і вінницькі ентузіасти-садівники. І зараз сад вже може претендувати на місце в книзі рекордів України.

Щоліта квіти потрібно зривати, аби краще розвивалася коренева система. І щоразу власники заходу запрошують вінничан на це яскраве видовище. На так звану селфі-прополку можуть прийти всі бажаючі. Адже вишукані фотографії з рідкісними квітами можуть урізноманітнити портфоліо модних моделей та залишаться на згадку про літо в альбомах пошановувачів справжньої природної краси. Ця акція завжди проходить безкоштовно.

Але в цьому році власники “Реберні” вирішили поєднати красиве з корисним. Бажаючим отримати букет лілей та зробити селфі запропонували допомогти коштами на придбання автівки для ЗСУ. Як пояснила Вікторія Гуменюк, автівка вже є, і вона готується до відправки на фронт, але бракує коштів, щоб остаточно за неї розрахуватися. Присутні охоче підтримали пропозицію Гуменюків і долучили свої кошти до скриньки з пожертвами.

Було дуже видовищно, адже кожен новий букет, вирваний Віталієм з води виходив не схожий на попередній. Червоні, рожеві, фіолетові, жовті та білі квіти світилися на сонці неймовірним сяйвом кольорів, і на якусь мить відволікали від думок про страшну війну, про жахливу трагедію, яка вразила Вінницю 14 липня.

Дебаркадер перетворився на модний подіум на Бугу. З таким ексклюзивним аксесуаром кожна жінка відчула в цю мить себе королевою. Клацали фотоапарати, наводились на гарні обличчя в обіймах водяних лілей мобілки. І всі дякували власникам “Вінницької реберні” за таку оригінальну селфі-прополку та можливість долучитися до важливої справи – придбання автомобіля, який зараз дуже потрібен нашим захисникам на передовій.

Анатолій Петраченко