Жахлива трагедія трапилась 2 січня під Москвою. У приватному зоопарку Олександр Пшебетович із Ямполя відкрив вольєр, аби погодувати пантеру. Раптом тварина кинулася на чоловіка. Вирватися з пазурів хижака не вдалося. Тварина вибігла з клітки і перебралося через паркан. Пантеру ловили кілька годин… Але на той час вона вже встигла налякати населений пункт. Олександр від отриманих травм помер на місці.

Відомо, що звіринець належить бізнесменові Сергію Княгінічеву. Він займається авіаперевезеннями та колекціонує диких тварин. На величезній території у Московській області він вибудував розплідник з літніми та зимовими вольєрами. Місцеві жителі бачили там лева, кількох гепардів і рись. Звіринець був на хорошому рахунку. Отримав ліцензію. Сюди столична влада передала левицю, яку з Санкт-Петербурга в Москву перевозили в звичайному купе, без документів. Ймовірно, тварину хотіли продати на чорному ринку. Але останнім часом стосунки комерсанта і місцевих жителів зіпсувалися. Тварин стало багато, і вони не давали людям спати ночами. Селяни скаржились, що хижаки виривались з кліток.

Підприємець всю відповідальність із себе вже зняв та заявив, що присипляти пантеру він не збирається. Він розповів, що загиблий приїхав до брата по гостьовій візі з України. За його словами, Олександр був у нього в гостях і не повинен був заходити у вольєр. Бізнесмен стверджує, що за тваринами дивиться особисто він і члени його сім’ї. Послугами сторонніх доглядачів він не користується. Разом з тим чоловік не зміг пояснити, чому загиблий був одягнений в спецодяг…

Втім, ямпільчани, дізнавшись про трагедію, у версію власника приватного зоопарку не вірять. Кажуть, що земляк був у Росії на заробітках.

– Сашко родом із Гальжбіївки, це за Ямполем. Має чотирьох братів. Він у родині найстарший. Мешкав із жінкою та двома доньками у райцентрі, — каже знайомий загиблого Сергій. — Працював довгий час у компанії «Укртелеком». Та останні років 9 їздив на заробітки. Про те, що працює в зоопарку, ніколи не розповідав. Тому, коли я почув, що його загризла пантера, довго не міг повірити. Краще б та пантера загризла недобросовісного бізнесмена, ніж нашого земляка. Загиблого Олександра до рідного міста ще не привезли. Про це нам повідомила донька Катерина.

– Тато працював у цього бізнесмена не перший рік. Разом із ним був ще брат на роботі. Того дня він прибирав один вольєр, а тато — інший. Мали зустрітись біля третього. Коли кинувся шукати батька — побачив ноги. Коли тато чистив вольєр, то тварину закривали. Не знаю, що сталось… Пантера, скоріш за все, перегризла сонну артерію. Востаннє тато був вдома на початку грудня.

Брат збирається перевезти тіло в Україну. Власник зоопарку до нас не дзвонив, не було від нього матеріальної допомоги. Втрата тата — це величезне горе для нашої родини.