Вінниця. Площа Перемоги… За кілька хвилин після влучання ракет на місці був начальник Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов.

За кілька годин він показував місце прильоту міністру внутрішніх справ Денису Монастирському. Наступного дня приїхав заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко. Він акцентував увагу влади Вінниці на наявність і контроль стану приміщень для укриття населення.

У понеділок, 18 липня, на місці трагедії побувала делегація послів країн ЄС та Ізраїлю — 20 дипломатів приїхали підтримати вінничан…

Вінниця тепер на карті воєнних злочинів рф.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці поділився Сергій Борзов:

«Уже понад три тисячі крилатих ракет застосувала росія проти України.

14 липня ракети «Калібр» влучили у будинок культури, автостоянку біля лікарні та парк…

Три ракети — ціна життя 25 людей.

Троє дітей — 4-річна Ліза, 7-річний Максим і 8-річний Кирило…

У ніч проти 19 липня у військовому шпиталі померла 45-річна лікарка-невролог Наталя Фальштинська. Вона приймала пацієнтів у клініці «Нейромед», коли прилетіла ракета…

54 поранених досі у лікарнях Вінниці. 8 — у важкому стані. У критичному — 20-річна дівчина із 98% опіків…

До Львова доправили 8-річного Романа. Його мама загинула… У Польщі шукають лікарню, де займаються лікуваннями опіків такого типу, які має Рома.

Окрім дитини, до Львівського опікового центру уже транспортували 4 пацієнтів. Ще двох готують.

Будинок офіцерів як символ стійкості

Площа Перемога перекрита. Працюють слідчі. Громадський транспорт проїжджає не зупиняючись…

А фасад Будинку офіцерів вистояв.

Звернувся до дипломатів із проханням його відбудувати. 

Будівля є пам’яткою архітектури, і саме про можливості її відновлення обговорили із поважними гостями на місці трагедії. Адже міжнародні партнери уже роблять конкретні кроки у реставрації та реконструкції зруйнованих та пошкоджених об’єктів культурної спадщини України. Зокрема у формі культурного патронажу. Як приклад, Італія разом з Україною відновить драмтеатр у Маріуполі, який знищили російські окупанти. 

У вівторок зібрав архітектурну спільноту на місці трагедії. Днями при Вінницькій обласній військовій адміністрації буде створена спеціальна комісія. Маємо зважати на усі можливі варіанти відновлення Будинку офіцерів. Адреса його символічна: Вінниця, площа Перемоги.

Вона чекає Перемоги України.

Висловлю щиру вдячність за допомогу усім нашим партнерам — друзям України.

Сьогодні у Вінниці дипломатичні представники Франції, Хорватії, Словенії, Бельгії, Кіпру, Данії, Австрії, Греції, Латвії, Німеччини, Словаччини, Швеції, Литви, Польщі, Угорщини, Чехії, Швейцарії та Ізраїлю.

Дякую усім, хто наближає Перемогу України!

Хотів би окремо подякувати кожному, хто рятував і досі рятує людей, які 14 липня о 10.40 опинились на площі Перемоги у Вінниці…

Медики, рятувальники, просто вінничани, які власними автомобілями везли у лікарні поранених. Усі, хто там був, намагались бути корисними. На власні очі бачили той страшний біль…

Звертаюсь до вінничан і усіх, хто сьогодні проживає в області. Нас тепер більше — на 180 тисяч українців, яких війна змусила шукати нове місце для життя.

Не нехтуйте, будь ласка, сигналами повітряної тривоги.

Це може зберегти життя вам і вашим сім’ям.

14 липня вінничанам показало війну…»

Сергій Годун