До редакції газети на «гарячу  лінію» звернулись мешканці Ладижина, які вимагають допустити їх до п’ятого блоку Ладижинської ТЕС. Як повідомляють люди, кілька днів тому на цій установі трапилась аварія і про її наслідки нібито замовчують.

– Інформацію ми отримали від самих працівників установи. Як докази, маємо фото та відео. Ми знаємо, що обрушились через зношеність та відсутність профілактики електрофільтри з каркасом. А ці електрофільтри були на 2 і 3-му блоках. На 1, 4, 5-му були частково, — кажуть активісти із Ладижина. — Після аварії на 5-му блоці їх не буде взагалі. Це 8 тисяч тонн попелу, схожого на цемент, із одного блоку! Чим це обернеться для мешканців міста? Хворобами та погіршенням екології. Раніше через роботу ТЕС все місто вже було чорним від попелу. На ремонт станції треба багато грошей, а їх нема. Керівництво станцію законсервує і 400 співробітників виженуть на вулицю, бо тут людей не цінять. Громадськість має знати правду.

Втім, у прес-службі Ладижинської ТЕС заспокоюють. Мовляв, нічого страшного немає.

– 6 січня, о 4-й ранку, після зупинки блоку №5 Ладижинської ТЕС була технологічна відмова роботи обладнання з частковим порушенням щільності електрофільтрів енергоблоку №5. Постраждалих у результаті інциденту немає, шкоди довкіллю спричинено не було. Нині на Ладижинській ТЕС створена спеціальна комісія з розслідування причин інциденту. Наразі тривають роботи з відновлення робочого стану обладнання. Загроз для життя та здоров’я людей і навколишнього середовища немає.

Втім, така відповідь мешканців Ладижина не задовільняє. Тому днями вони планують піти до ТЕС із офіційним візитом. Якщо ж не вдасться туди потрапити — обіцяють акцію протесту.