Хто ж відредагував фото та за чиєю вказівкою це робилось – поки що питання без відповіді.

– Через принципову позицію проти мене почались замовні публікації. Хотіли висловити недовіру як голові районної ради, але це опонентам не вдалось. Крім того, дивно себе стало поводити і керівництво райдержадміністрації. Перестали запрошувати на різні заходи, — каже Володимир Сірант. — Зокрема вручали велосипеди людям — ми про це не знали, хоча кошти із районного бюджету. Якщо вже не хотіли мене бачити, то покликали б голову постійної комісії із питань освіти та гуманітарних питань. На День медика мені взагалі не дали слово для привітання. Довелось вийти на сцену і самому взяти слово. Також це сплановано РДА. Потім були періодичні ігнорування…

Та останньою краплею став інцидент, коли районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді було проведено свято добра та милосердя «Крок назустріч». На ньому діткам вручали грамоти та подарунки. Запросили туди і мене. Був представник районної ради, який робив фотографії. Після того до мене звернулись співробітники відділу внутрішньої політики Могилів-Подільської РДА і попросили собі світлини із даного заходу. Ми передали. Згодом випадково я зайшов на сайт райадміністрації і побачив, що на світлинах мене нема. Були помітні ознаки використання Photoshop. Залишились на фото керівник апарату РДА та завідувач Могилів-Подільського районного центру соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді. Я не звернув увагу на ці маразматичні дії, а просто викинув два фото для порівняння у соцмережі. Від читачів було чимало коментарів на мою підтримку. Люди обурювались, що хтось виконує таку брудну роботу і отримує зарплату із державного бюджету. Та мені неприємно не те, що мене прибрали як неугодного із фотокартки, а те, що це розміщено на сайті Могилів-Подільської РДА. Це ж офіційна сторінка, де люди мають отримувати правдиву інформацію. Але якщо використовується Photoshop, то як вірити іншій інформації?!

Співробітники Могилів-Подільської РДА свою вину заперечують, бо отримали готовий матеріал від Могилів-Подільського районного центру соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді.

– Захід був у четвер, але в мене тоді були проблеми зі здоров’ям. Дві доби я була вдома. Керівник Могилів-Подільського районного центру соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді Світлана Антонюк дуже серйозно ставиться до даного виду заходів і провела цей також на високому рівні. Після того зателефонувала і попросила виставити інформацію на сайті РДА. Хоч я була на лікарняному, знайшла можливість під’їхати. Фото та текст, які мені прислали на пошту, оприлюднила. А вже у понеділок вранці, коли прийшла на роботу, із центру соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді мені скинули ще фото, але більш якісне, — каже завідувач внутрішньої політики Могилів-Подільської РДА Тетяна Чувашова. — Я його і виставила. Тут немає жодного політичного підтексту. Так, комусь хотілось із цього зробити піар. Але дуже шкода, що замість того, щоб говорити про зміст заходу, присвяченого діткам, ми робимо акцент на тому фото. Якщо уважно переглянути сайт Могилів-Подільської РДА, то ви побачите багато фото із Володимиром Сірантом. Ми обов’язково говоримо, коли він є на певних заходах. Після даного випадку ми будемо підписувати матеріали та фото тими людьми, які нам надали їх.

У Могилів-Подільському районному центрі соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді також запевняють, що фотошопом не користуються. Тим часом голова Могилів-Подільської РДА Олег Китасюк вже призначив службове розслідування.