Як танцівник балету знімався у відеороботах на пісні Наталі Могилевської, Злати Огневич, Наталки Карпи, «Время и стекло», Володимира Трача та Інгрет. А ще він рекламував «Оболонь», «Карсил» та «Smart Attire Shirts’ Boutique».

Професійного артиста Олександра Прохорова знають не лише у Жмеринці, а й по всій Україні. Адже за плечима цього 26-річного хлопця зйомки у кліпах, рекламах, участь у відомих телепроектах та гастролі за кордоном. Сам Олександр – із простої родини, і ніхто із його рідних відношення до хореографії не має.

– Хореографією я почав займатись випадково 10 років тому. Знайома у школі запропонувала станцювати з нею на міському конкурсі. З тих пір почалось. А щоб професійно володіти танцем, став учасником колективу “Фламінго” під керівництвом Тетяни Слюсар, за що я їй дуже вдячний, – каже Олександр. – Моєю партнеркою була симпатична дівчина Катерина. Батьки спочатку не розділяли мого захоплення, хотіли, щоб був менеджером. Але я вирішив вступати до Вінницького училища культури та мистецтв імені М. Леонтовича. Потім вступив у Київський національний університет культури і мистецтв, у цьому році закінчив магістратуру. Моїм рідним стилем у хореографії став contemporary dance. Я бував на гастролях в США, Канаді, Росії, Туреччині…

Нині Олександр Прохоров мешкає у Києві та співпрацює із багатьма балетами. Восени із колегами відкривав прямий ефір «Танців із зірками». А в складі балету D’arts Dance Project протягом двох місяців виступав у відомому шоу «Х-фактор», яке два тижні тому як закінчилось.

– Робота в даному проекті була надзвичайно цікавою, але водночас і важкою. Кожного дня репетиції. Спочатку постановочна робота в балетному залі (по 6-8 годин), а потім на знімальному майданчику (там бувало таке, що і по 12-16 годин знаходились). Це були прямі ефіри, тому вони потребували чіткої підготовки номерів – декорації, хореографія, костюми, спецефекти, розкадровка номерів, відпрацювання на камеру… Крім того, нещодавно я знявся у рекламі алкогольного бренду «ALeXX». У ролику граю роль головного героя: стильного, впевненого і звабливого. Перед тим пройшов кастинг, і на мене звернули увагу режисери та сам замовник. Відео вийшло чудовим, ми справились із поставленим завданням.