Чому несподівано після початку війни склав повноваження багато років незмінного голови Ладижина?

Про це висловив свою точку зору «33-му» його адвокат Олексій Кухар:

Мер Ладижина не ховався у Таїланді перед вторгненням армії окупанта

Закон України «Про інформацію» дозволяє використовувати журналісту джерела, які бажають залишитися неназваними.

Але іноді з тими «джерелами» виходить халепа: перекручування фактів, а іноді ті «джерела» бувають зацікавленими в спотворенні інформації.

Так вийшло із статтею, опублікованою 19 березня 2022 року в газеті «33-й канал» під назвою «Мер Ладижина сховався у Таїланді якраз перед вторгненням армії окупанта». Як виявилося, і це підтверджується авіаквитками, Валерій Іванович Коломєйцев ще 12 липня 2021 року придбав квитки до Таїланду через «Qatar Airways» на 13 січня 2022 року та в зворотному напрямку, із Таїланду до Києва – на 13 березня 2022 року.

Слід зазначити, що він не перший рік відпочиває в цій країні саме в січні-лютому: в цей період робити в міському господарстві менше, ніж зазвичай.

Отже, купуючи квиток до Таїланду 12 липня 2021 року, мер Ладижина аж ніяк не гадав, що через вісім місяців – 24 лютого 2022 року – на нас нападе путін.

Не знайшлося і жодного факту на підтвердження того, що Валерій Іванович на засіданнях Ладижинської міської ради займав проросійську позицію та робив би спроби нав’язати україномовній громаді міста «другу регіональну мову».

Коломєйцев В.І. народився на Чукотці, але є етнічним українцем за походженням, громадянином України, давно живе в Ладижині, чудово розмовляє українською, має глибоку повагу до історії та культури України, засідання міської ради вів виключно державною мовою. Та й чи могла б україномовна громада Ладижина 7 разів обирати його на посаду очільника міста, якби було інакше?

Не витримало перевірки реальністю і твердження про те, що Валерій Коломєйцев ігнорував учасників АТО/ООС: це спростовує велика кількість рішень очолюваної ним міської ради про виділення земельних ділянок учасникам АТО/ООС, надання матеріальної допомоги.

А щодо твердження в статті, що мер Ладижина має зв’язки серед путінського оточення, яке начебто попередило його про дату вторгнення в Україну, то тут треба віддати належне буйній фантазії «джерела» інформації.

Відповідно до закону, кожна людина має право на повагу до її гідності та честі.

Цією публікацією ми відновлюємо добре ім’я Коломєйцева Валерія Івановича, який вірою і правдою протягом багатьох років служив Ладижинській громаді.

Олексій Кухар, адвокат