В особливому для українців місці, у нашій тисячолітній Софії Київській, яка є головною святинею Руси-України, кафедрою Київських предстоятелів, колискою нашої державності та культури, в сьогоднішній знаковий день відновлення Незалежності підносили щирі молитви. Єднаючи слова, єднаючи серця у спільному проханні благали у Бога благословення на перемогу, мир, добро для України.

На міжконфесійний захід «Молитва за мир та благословення України», який цього дня традиційно проводиться Всеукраїнською Радою Церков і релігійних організацій, зібралися представники різних релігійних спільнот нашої держави. Був присутній і Президент України Володимир Зеленський з дружиною Оленою.

Впевнений, що сила нашої віри, сила щирої молитви, сила духу нашого народу та Господнє благословіння неодмінно допоможуть перемогти агресора і вигнати зло з наших земель.

Молімося за наших мужніх воїнів, новітніх героїв, які захищають нас на фронті. Молімося за спокій душ тих, хто віддав своє життя за Україну, за невинних мирних громадян нашої держави, замордованих російськими окупантами. Молімося за зцілення поранених, за допомогу і Божу опіку для біженців та вимушених переселенців. Молімося за наших братів і сестер, які зустрічають цей святковий день в умовах окупації, в кайданах полону і несправедливого ув’язнення. Нехай Господь охороняє і оберігає їх, захистить від злоби душогубів та приведе до свободи.

Боже Великий, Єдиний, нам Україну храни!

Митрополит Київський і всієї України Епіфаній