Вітання Командувача Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Микола Олещука:

Бойові побратими!

Авіатори!

Щиро вітаю Вас з Днем авіації України!

Авіаційна історія України наповнена героїчними здобутками та самовідданою працею вчених, конструкторів, льотчиків і дослідників.

У нашій пам’яті назавжди залишаться подвиги українських військових льотчиків і всіх, хто забезпечує їхню роботу – хто присвятив своє життя авіаційній справі. Відважних людей, які з перших днів російської агресії стали на захист української землі і вписали нові історичні віхи до славетного бойового шляху авіації Збройних Сил України.

Мужністю, доблестю, майстерністю, героїзмом, а інколи і самопожертвою, авіатори довели свою відданість українському народу. Під час відбиття широкомасштабної російської агресії 18 льотчиків Повітряних Сил отримали найвище звання Героя України, сотні військовослужбовців удостоєні високих державних нагород.

На жаль, на шляху до Перемоги, ми втрачаємо кращих своїх синів і доньок. У наших серцях назавжди залишиться пам’ять про героїчно загиблих воїнів-авіаторів, справжніх патріотів нашої держави, які ціною власного життя наближали Перемогу українського народу над підступним ворогом!

Щиро дякую усім авіаторам за роботу, професіоналізм, відповідальність та відданість справі! Низький уклін вашим родинам та сім’ям!

Ми обов’язково звільнимо нашу святу землю від російського окупанта!

Задля мирного майбутнього нашої держави, для наших дітей і наших онуків!

Слава Повітряним Силам Збройних Сил України!

Слава Збройним Силам України!

Слава авіації України!

Слава Україні! Разом до Перемоги!