Депутати Тернопільської обласної ради ухвалили звернення до Верховної Ради щодо заборони діяльності УПЦ (МП) на законодавчому рівні.

Про це повідомляє пресслужба ОВА.

Рішення прийнято одностайно.

У зверненні до Верховної Ради депутати Тернопільської обласної ради визнали Українську православну церкву (московського патріархату) ворожою Україні церквою. Депутати звернулися з проханням врегулювати (заборонити) на законодавчому рівні діяльність УПЦ (МП)“, – зазначається у повідомленні.

Депутати також звернулися і до Міністерства юстиції з проханням надати право державним реєстраторам релігійних організацій обласних державних адміністрацій проводити держреєстрацію юридичних осіб – релігійних організацій незалежно від їх територіального розташування.

Як відомо, рішучий крок облради викликаний, зокрема, і тим, що тисячі вірян УПЦ МП, порушуючи заборону, йдуть Тернопільщиною до Почаєва.

На Тернопільщині налічується майже 90 парафій УПЦ (МП). Цього року до ПЦУ перейшли дві колишні громади УПЦ (МП).

Як раніше повідомлялося, нещодавно депутати Рівненської обласної ради звернулися до Верховної Ради із вимогою заборонити діяльність московського патріархату в Україні.

У Львові та Черкасах заборонили діяльність УПЦ (МП). Таке ж рішення прийняли і в Олевській міській раді, на Житомирщині та у багатьох громадах Вінниччини.

Нагадаємо, у Верховній Раді зареєстровано законопроєкт №7204 “Про заборону московського патріархату на території України”.

Однак, голова ВР Стефанчук відмовився забороняти російську церкву в Україні, мовляв, це “не на часі і розколює суспільство”. Отже влада опосередковано захищає моспатрірахат, вважають прихильники ПЦУ. І задають цілком логічне запитання: “Хресні ходи мп із російською символікою і прихованими рашистами-проповідниками під час війни суспільство не розколюють?”

Сергій Бойчук