У Київському Палаці дітей та юнацтва в рамках 11 Міжнародного хорового фестивалю “Музичні зустрічі” відбувся концерт “Різдво навкруги”. Колядки та щедрівки лунали різними мовами. В числі найвідоміших учасників були вінничани. Різдвяний спів, разом із переможцем шоу “Голос країни” Олександром Клименком та молодшим складом народного художнього колективу хорової капели хлопчиків та юнаків “Дзвіночок” із Києва, дарував велику програму з колядок і різдвяних піснеспівів з дев’яти країн світу на восьми мовах лауреат міжнародних конкурсів Вінницький дитячо-молодіжний хор Спасо-Преображенського собору. Разом з дітками святкові піснеспіви виконували відомі співаки Вінницької обласної філармонії – народна артистка України Ірина Швець, заслужена артистка України Марія Червоній, солістка Наталія Лановенко, а також протоієрей Агафангел Давидовський, якого поляки назвали “оперним співаком”, Юрій Гордієнко та Христина Бедзір.

Це було справжнє Різдвяне дійство, – кажуть глядачі. – “Немов янголи зійшли з неба” – такою з’явилася перша думка під час перегляду концерту. Аромат святкових пахощів та ладану розвіювався довкола святкового таїнства Різдва Христового. Не важливо якого ти роду, племені, в якій країні ти живеш. Різдвяне свято було пронизане духом єдності з кожним куточком світу, а зі сцени ми почули теплі побажання здоров’я і мирного Різдва в собі.

А наступного дня Вінницький дитячо-молодіжний хор взяв участь ще й у 7-му Всеукраїнському фестивалі колядок та щедрівок “Рідзвяний передзвін”, що відбувся з благословіння Блаженнішого митрополита УПЦ Онуфрія у Києво-Печерській лаврі. Тут виступали майже 10 різних колективів з усієї України. А саме – академічний хор Національного університету культури і мистецтв “Аніма”, академічний камерний хор “Вінниця”, хор київського храму ікони “Божої Матері” Живоносне джерело”. Почесним гостем і учасником фестивалю була народна артистка та Герой України Ніна Матвієнко, яка заспівала кілька колядок з хорами.

Поїздку вінничан у Київ благословив митрополит Вінницький і Барський Симеон і за це вони щиро вдячні владиці та всім, хто подарував цікавий пізнавальний кількаденний відпочинок та участь у фестивалях Києва.