29 серпня оперативне угруповання “Каховка” повідомило, що українські захисники знищили практично всі великі мости поблизу Херсона й прорвали першу лінію “оборони” російських військ у Херсонській області.

Речник голови Одеської ОВА Сергій Братчук повідомив про низку знищених об’єктів загарбників із РФ на території Херсонщини: база на машинозаводі в Бериславі, переправа у Львове й боєприпаси у Гаврилівці Бериславського району тощо.

CNN із посиланням на українське джерело в армії повідомило, що українські війська 29 серпня звільнили з-під окупації чотири села на Херсонщині.

Чекаємо новин і молимось за ЗСУ!

Президент України Володимир Зеленський заявив, що українські захисники будуть гнати окупантів аж до кордону, але про плани ЗСУ ніхто не розкаже, а російським військовим час тікати чи здаватися в полон.

Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні:  “Хтось хоче знати, які в нас плани? Ви не почуєте конкретики від жодної справді відповідальної особи. Бо це війна – і так (відбувається) на війні.

Але окупанти мають знати: ми гнатимемо їх до кордону. До нашого кордону, лінія якого не змінювалась. Окупанти її добре знають.

Якщо вони хочуть вижити – російським військовим настав час тікати. Їдьте додому. Якщо ви боїтеся повертатись до себе додому в Росію – що ж, хай такі окупанти здаються в полон, і ми гарантуємо їм виконання всіх норм Женевських конвенцій”.

Андрій Власенко