Загинули у День Незалежності України

Усе своє свідоме життя калинівчанин, «свободівець» Костянтин Васюк присвятив боротьбі за Україну і загинув на фронті у день найбільшого державного свята…

Активний учасник Помаранчевої революції та Революції гідності. Безпосередній творець «ленінопаду» на Вінниччині. З початком російсько-української війни у 2014 р. одразу зголошується до лав української армії. Службу проходить в інженерно-саперному батальйоні, згодом ставши заступником командира бригади. Успішний підприємець та меценат. Після Революції гідності очолив Калинівську РДА. Впродовж останніх пів року служив у ДШВ. Спочатку у 95 бригаді, а згодом у 46. Брав участь у звільненні Макарова на Київщині від рашистів, був поранений, отримав контузію, — згадують побратими.

Тисячі людей 30 серпня проводжали Героя в останній земний шлях у рідній йому Калинівці.

24 серпня віддав життя за Україну й 24-річний липівчанин Олександр Печолат. У День Незалежності ворог обірвав життя молодого воїна на Херсонщині.

Олександр у мирному житті здобув спеціальність тракториста, відслужив строкову службу, трохи працював слюсарем-ремонтником у Нападівці і пішов на фронт захищати своїх красунь — маму і двох сестер.

Немирів у День Незалежності прощався із трьома героями

18 серпня року, боронячи Україну, героїчно загинув житель Немирова 45-річний Олександр Московець. У запеклому бою з російським агресором віддав життя й житель села Ковалівка Немирівської ТГ Максим Костюк.

В одеському госпіталі помер військовий із села Подільське 43-річний Віталій Карнаух. Чоловік отримав важкі поранення на війні.

Трьох своїх земляків немирівчани зустрічали на щиті 24 серпня.

Двоє загиблих героїв у Глуховецькій громаді

Захищаючи Україну від російських окупантів, загинули Денис Куліков та Григорій Ніколайчук.

Денис Куліков народився в Одеській області. 15 років тому з батьками оселились у селі Жежелів. Разом з дружиною Наталею ростили двох донечок. На початку війни вступив в ряди добровольців в Київську десантно-штурмову бригаду.

Григорій Ніколайчук із смт Бродецьке був за освітою програмістом. Але у 2015 році вступив до лав Нацгвардії. 25 лютого одружився з коханою Вікторією. А вже 26 лютого вступив в ряди добровольців.

Ні медового місяця, ні сімейного щастя, ні радості батьківства не встиг пізнати мужній воїн…

Вісім років боронив Україну

У Бершадській громаді поховали 49-річного Василя Денисюка. Він загинув 22 серпня у бою з ворогом. Військовий пішов обороняти нашу землю від окупантів ще у 2014 році в Антитерористичній операції на Сході України. Разом із побратимами брав участь у бойових діях поблизу міста Щастя, був нагороджений за мужність.

Навіки 24…

І Ростислав Бойко віддав життя за Україну у самому розквіті сил… У рідному селі Веселівці розповіли, що хлопець навчався у Теплицькому професійному аграрному ліцеї, здобув фах електрика. Коли отримав повістку про мобілізацію, зібрався на фронт лічені години… Вдома залишились синочок, якому лишень виповнився рік, кохана дружина, сестричка, батьки.

– Ростислава в числі небагатьох побратимів відібрали для спецнавчання за кордоном. Пройшов його за пришвидшеною програмою – і знову на «нуль». Бог його вберіг в Десні, коли ракета влучила у військову частину. Потім Ростик ще кілька разів був на межі виживання. Але клятий «приліт» забрав молоде життя, — повідомила Ірина Лупещенко.

Повернувся додому на щиті Стапан Міхай

Ямпільська територіальна громада проводжала в останню путь свого героя — захисника, воїна світла Степана Міхая із села Северинівка. 18 серпня під час артилерійського вогню при обороні Миколаївської області обірвалось життя Степана — відважного, мужнього солдата, навідника мотопіхотного відділення. За плечима мав військовий досвід, починаючи з 2014 року. Ще місяць тому він супроводжував в останню путь тіло свого побратима — писарівчанина Юрія Щербака, а вже нині і його душа приєдналась до Небесного війська.

Він пройшов всі пекельні «нульовки»…

Земляки із Томашполя згадують, що Володимир Палій у перший день повномасштабного вторгнення пішов у тероборону і дуже засмутився, коли його спочатку не взяли. А потім — дзвінок із військкомату і він вранці швиденько зібрав необхідні речі. Був щасливим, незважаючи на те, що плакали рідні, бо йшов захищати рідну землю і свою сім’ю! Навчання на полігоні, а далі — пекло Сєверодонецька. Вибрався з обіймів смерті в Лисичанську… Майже 5 місяців на нульових позиціях. А 21 серпня загинув як справжній ГЕРОЙ, зі зброєю в руках, захищаючи Україну.

Клембівка на колінах…

Тут проводжали в останню путь 26-річного Сергія Калітника – старшого стрільця мотопіхотної роти, який пішов захищати Україну з перших днів війни. Загинув 26 серпня в результаті обстрілу з рашистського танку у Волноваському районі Донецької області, отримавши множинні осколкові поранення, несумісні з життям…

Батько залишився без єдиного сина…

Іванівська громада у жалобі. У боях за Україну загинув 27-річний Денис Графов

Земляки його згадують активним учасником культурних та спортивних масових заходів. Був веселим та товариським юнаком. У 2016 році призваний на строкову військову службу до ЗСУ. На початку повномасштабної збройної агресії росії мобілізований до лав Збройних сил.

Поховали Героя 27 серпня. У Дениса залишилися батьки, брат, сестра.

Ветеран Красносілки віддав життя за Батьківщину

12 серпня загинув мужній військовий Володимир Шкуренко. Ще в 2014 році Володимир пішов захищати свою землю, свою сім’ю та незалежність України, за що віддав найдорожче – своє життя. Поховали військовослужбовця на кладовищі рідного села Красносілки під Гімн України та прощальні постріли військових.

Олександр Крамаренко поліг під Авдіївкою

23 серпня віддав своє життя житель с. Цекинівки старший прапорщик Олександр Крамаренко. Він загинув у боях під Авдіївкою Донецької області під час ворожого артилерійського обстрілу. Без чоловіка залишилась дружина, без батька – син.

Земляки згадують, що Олександр все своє життя присвятив служінню Україні. У Цекинівці служив прикордонником. Звідси був мобілізований на війну.

Зупинилося серце підполковника 59-ої бригади Олега Федчука

Мужній воїн з Гайсина пройшов довгий військовий шлях. Він був офіцером з великої літери, авторитетом серед своїх колег та друзів, наставником для молодших поколінь. На жаль, підступна хвороба передчасно обірвала його життя…

Не встиг обійняти первістка..

Ярославу навіки 23… Таким молодим та кремезним його запам’ятають рідні та знайомі, але так і не побачить малюк, яким вагітна молода дружина, а тепер вдова… 20 квітня він був призваний на військову службу в ЗСУ, обороняв південні території Батьківщини.

Спокійний, врівноважений, відданий своїй справі – загинув Ярослав заради нашого вільного майбутнього. Без коханого чоловіка залишилась вагітна дружина Інна. Батьки втратили люблячого сина. Без братського плеча – молодший брат Олексій.

Чернятин втратив свого Героя

28 серпня загинув 38-річний Сергій Годомський — люблячий син, брат, чоловік та батько, вірний побратим…. Аграрій за фахом і покликом душі 25 лютого пішов військову службу в ЗСУ. Обороняв південні території Батьківщини. Внаслідок артилерійського ворожого обстрілу загинув від численних поранень.

30-31 серпня у Жмеринській громаді оголошені днями жалоби за Сергієм і його земляками — Миколою Сиротою, Ігорем Клекоцюком, Ярославом Мельником. Героїчний шлях цих воїнів-жмеринчан обірвався під Миколаєвом.

Війна забрала Мирного

Поблизу Опитного на Донеччині 16 серпня загинув стрижавчанин Роман Семенчук. Він працював у місцевій виправній колонії, а з початком російського вторгнення у 2014-му пішов у зону АТО. 24 дні провів в окупації, але зміг вибратись. Наприкінці 2021-го знову повернувся на поле бою.

Служив головним сержантом 2-го механізованого взводу, 1-ої механізованої роти військової частини А2988. Мав псевдо Мирний, яке влучно характеризує його світогляд. У свої 42 роки був енергійним, сміливим воїном, добрим другом, батьком і чоловіком.

Не дочекалася свого героя живим молода дружина

Проклята війна забрала життя ще одного молодого відважного воїна – 27-річного Андрія Бездітного із села Мальчівці. Йому б ще тільки продовжувати своє життя, народжувати й виховувати дітей, будувати кар’єру…

Та як тільки почалася ця жорстока війна, Андрій пішов добровольцем на фронт. До останнього подиху був вірний присязі.

Не дочекалася вдома молода дружина, занадто коротким було у них спільне подружнє життя…

Олег залишиться у книзі пам’яті Герої

Від рук окупантів загинув 27-річний Олег Кочневський із села Бригидівка… Гірко, що сьогодні кращі з кращих віддають життя заради того, щоб ми мали мирне небо над головою. Барська громада глибоко співчуває батькам та родині, земляки схилили голови у спільній скорботі… Нестерпний біль і смуток у серцях.

Відважність і героїзм Олега – це символ боротьби українського народу за волю та гідність. Він пожертвував найціннішим – своїм життям. Нехай у мирі спочиває його душа, а пам’ять і слава про Олега живе у віках. Низький уклін вірному синові України! Дякуємо тобі, що оберігав…. Вічна слава Герою!!!

На щиті..

Під час артилерійського обстрілу та штурму бойових позицій зі сторони противника у Пісках 7 серпня загинув житель села Джурин 34-річний Володимир Гуцол.

18 серпня у боях на Миколаївщині ворожі снаряди обірвали життя могилівчанина, солдата ЗСУ 38-річного Костянтина Засовіна.

Крижопільщина втратила ще одного Героя… Боронячи українську землю від російських загарбників, загинув Олександр Тимченко.