– Музей-садиби М.І. Пирогова є візитівкою міста Вінниці. Я впевнена, що усі без виключення хотіли би побувати тут, відчути цю енергетику та побачити де створювались ідеї.

Геніальна думка, яка реалізована Пироговим працює і сьогодні. Наші військові медики застосовують ті практики, які вибудувані і реалізовані нашим геніальним медиком і вченим, допомагають на передовій і в повсякденному житті.

Сьогодні у вас велике свято.

За дорученням Сергій Борзов – голова Вінницької ОДА, разом з Головою Вінницької обласної Ради Вячеславом Соколовим та Вінницьким міським головою Сергієм Моргуновим,  мали нагоду привітати колектив з цією подією, вручили подяки та грошові премії працівникам музею.

Також сьогодні з нагоди 75-річчя музею відновили історичну справедливість, – колективу закладу передали символічний подарунок – «шпагу Пирогова», яка фактично є аналогом справжньої.

Зараз українці переживають вкрай важкі часи. Загарбники продовжують цілеспрямовано нищити культурні надбання, намагаючись стерти нашу пам’ять і ментальність. Саме тому культурний фронт нарівні з нашими військовими продовжує боронити українську спадщину.

Зичу музею процвітання та численних відвідувачів. Переконана, що завдяки Збройним Силам України та перемозі, яку вони здобудуть, кількість відвідувачів до закладів культури Вінниччини зростатиме як з України, так і з-за кордону.