Міністр оборони України Олексій Резніков не береться прогнозувати дату закінчення війни, водночас він переконаний, що після ще кількох навіть невеликих перемог ЗСУ на фронті росіяни почнуть втікати.

Резніков в інтерв’ю РБК-Україна  заявив: “У мене якраз інше чуття (що воювати доведеться недовго – ред.).

Я переконаний, ще декілька успіхів на фронті в якості певних, нехай незначних, але перемог, і війська росіян будуть бігти, а вони будуть, повірте мені, тому що ми сьогодні руйнуємо їхні логістичні ланцюжки, склади і так далі. І постане питання: а куди їм діватися? І моральний дух… це буде, як лавина, дрогне одна лінія оборони, і воно посиплеться”.

За словами Резнікова, українці вже бачили, як окупанти втікали з Київщини, Чернігівщини, Сумщини, коли захисники почали їх звідти витискати.

Він додав, що Росія не має, чим годувати солдатів, заправляти танки, бо ЗСУ відрізають їхні ланцюжки постачання. І нині із застосуванням високоточної артилерії і техніки, є великий шанс, що “ця лавина (втечі окупантів – ред.) полетить швидше”.

За словами Резнікова, причин цьому кілька. По-перше, світ раніше сприймав ЗСУ як маленьку радянську армію, яка буде протистояти великій радянській армії, але на ділі все виявилося абсолютно не так.

: “Я вам дам критерій мого розуміння завершення цієї війни. Він дуже простий, їх є два – наші прикордонники на всіх кордонах, визнаних в 1991 році, це такий формально-юридичний. А реалістично-життєвий, коли ми з вами зустрінемося в аеропорту “Бориспіль”, ви будете сідати на літак з членами своєї родини, вилітаючи, наприклад, до Туреччини, а я зі своєю дружиною буду вилітати, умовно кажучи, теж до Туреччини, і ми з вами будемо обговорювати, в якому готелі ви плануєте зупинитися на відпочинок… Це означатиме, що в Україні наступив мир”.

Андрій Власенко