На таких, як Юрій Муляр, тримається Україна, а тепер похитнулася…

Від осколкового поранення у Миколаєві загинув чесний, порядний, працьовитий ветеран Збройних сил України Юрій Муляр. Працівник Муніципальної варти ВМР. Йому було 50. Вдома Юрія чекали дружина, дві доньки. Він пішов боронити країну з перших днів повномасштабного вторгнення росії. Знову. Бо уже мав досвід бойових дій як ветеран АТО.

У рідній Олександрівці Він­ ницького району за Юрієм вмиваються сльозами сотні односельчан. Кажуть, що на таких працьовитих, свідомих, порядних чоловіках і тримається Україна, а от тепер похитнулася…

Зі студентської лави — у військо

У Донецькому національному університеті ім. В. Стуса, що у Вінниці, жалоба. 7 вересня в Харківській області, боронячи Україну, загинув випускник факультету історії та міжнародних відносин Олександр Злочевський. Олександр з вересня 2021 року служив сапером одного із під­ розділів ЗСУ. Колектив університету і факультету співчуває рідним та близьким Героя.

Згадують талановитого Олександра й у Вінницькому ліцеї №7. «Синьоокий» втратив одного з найкращих учнів…

Аспірант загинув за Україну

Колектив інженерно-технологічного факультету Вінницького національного аграрного університету у скорботі. Загинув на фронті колишній студент, аспірант Анатолій Горбаченко. Хлопець — із Деражні Хмельницької області.

Анатолія завжди приваблювала техніка і особливо професія інженера-механіка.

Завершивши навчання у ВНАУ, працював на виробництві.

Як справжній патріот та захисник своєї Батьківщини Анатолій добровільно пішов на фронт. Там й передчасно обірвалося життя амбітного патріота України…

Пішов до небесного війська Анатолій Краснобаєв

Студенянська громада прощається з Героєм. Анатолій Краснобаєв був солдатом резерву 13 резервної роти. Під час виконання бойового завдання, виявивши стійкість та муж­ ність біля населеного пункту Піски Донецької області 4 вересня віддав життя за вільну незалежну Батьківщину, за кожного громадянина України.

Двоє загиблих у Широкій Греблі

Під час визволення населеного пункту Нововознесенське Херсонської області 2 вересня загинули двоє жителів села Широка Гребля Вінницької області: 54-річний В’ячеслав Мізин і 31-річний Микола Сушко. Хміль­ ницька міська територіальна града у скорботі.

Живим коридором зустріли Ігоря Буратевича

Жмеринська громада втратила ще одного відважного сина — Ігоря Буратевича. Він захищав Україну в 2014 році та в перші дні широкомасштабного вторгнення російських військ без вагань знову взяв до рук зброю.

Загинув мужній воїн-оборонець 31 серпня під час наступальних дій у Херсонській області. Серце нашого земляка Ігоря Буратевича зупинилось на 52 році життя. 8 вересня Жмеринська міська територіальна «живим коридором» зустрічала загиблого Героя.

Зі вчителя фізкультури — у військо

Офіцер управління, старший лейтенант Збройних сил України Василь Борсук загинув 4 вересня на Миколаївщині. Колишні однокласники, колеги по учительській роботі, друзі, просто соколівчани зібралися попрощатися з Героєм. Його знали і поважали, бо працював у навчальних закладах Соколівки – викладав фізичну культуру. Його вихованці з багатьох видів спорту займали призові місця на змаганнях з тенісного спорту та шахів. Деякий час жив з сім’єю і працював у Краматорську. З дружиною виростили двох синів.

У 2015 році став учасником бойових дій за територіальну цілісність України. Повернувшись з АТО/ООС, продовжує трудитись біля землі. Після повномасштабного вторгнення російських знову стає на захист України. 4 вересня закінчився його земний шлях…

Калинівська громада у скорботі за 4 загиблими героями

6 вересня від важких поранень, отриманих під час виконання бойового завдання, у лікарні в Миколаєві помер вірний захисник України, уродженець Хомутинців Ві­ талій Смалківський.

Під Миколаєвом смертю Героя загинув уродженець Нової Греблі Олександр Бутенко. З 2015 по 2018 роки брав участь в антитерористичній операції на Сході України. Після початку повномасштабної війни Герой повернувся з-за кордону і знову узяв у руки зброю. У Героя залишилися невтішні батьки, син та сестра.

Калинівська громада схилила голови за відважними воїнами-земляками Олександром Кособуцьким та Сергієм Савчуком.

При розмінуванні звільненої території загинув командир інженерно-саперного відділення Євген Ломоносов

Сльозами зустрічало небо й уся Козятинська громада загиблого Євгена Ломоносова. Він хоч народився у Бердянську, але козятинська земля стала йому рідною. Знайшов свою другу половинку та почав сімейне життя. З дружиною народили та виховували трьох доньок. Коли почалась повномасштабна війна — не вагався та не міг залишитись осторонь. 27 лютого вирішив піти добровольцем на фронт, щоб захисти обидва своїх рідних міста — Бердянськ і Козятин. 2 вересня під час виконання бойового завдання поблизу села Андріївки на Херсонщині при спробі розмінування території, командир інженерно-саперного від­ ділення Єв­ ген Ломоносов отримав поранення, не су­ місні з життям.

Іллінеччина на колінах

9 вересня Іллінеччина до місця вічного спочинку провела Воїна-Захисника України Павла Колесніка з с. Хрінівка.

1 вересня обірвалося життя зразкового сім’янина, громадянина своєї країни і до останньої своєї клітинки патріота та захисника України.

У жорстокій війні з російськими окупантами загинув муж­ ній, сильний, молодий Воїн-Захисник України — Олександр Ковальчук. Мама Героя разом з його маленькою донечкою після повномасштабного вторгнення РФ в Україну з Херсонщини, де вони з сином проживали, переїхала на Іллінеччину, у с. Борисівку. Тут і прийняла воїна у вічні обійми земля…

У боях за звільнення Балаклії загинув журналіст Олексій Юрченко

Ось що повідомила його колега Олена Мортко:

– Декілька днів тому дзвонила йому — був поза зоною. Тепер поза зоною буде завжди… У боях за звільнення Балаклії загинув мій колега, оператор Олексій Юрченко. Чудова людина. Надійний. Чуйний. Завжди готовий був допомогти. Разом працювали над проєктом «Загублений світ» для телеканалу «2+2». Про війну розповідав мало. Розмовляв російською, але був справжнім патріотом України. Він воював у ЗСУ в 2015-2016 роках, відзначився у боях за Мар’їнку та Піски. 24 лютого пішов у тероборону. Потім у лавах ЗСУ поїхав звіль­ няти Харківщину. Як офіцер, командував взводом гранатометників. У нього залишились дружина та донька.

Поліг у боях за Херсон

10 вересня при виконанні бойового завдання в результаті танкового обстрілу в Херсонській області загинув відважний захисник України, уродженець Павлівки – старший лейтенант Олександр Кособуцький. Був учасником АТО й після повномасштабного вторгнення росії на територію України одразу ж став на захист Вітчизни. У Героя залишилися невтішними батьки, дружина, два сини та брат.

Загинув багатодітний батько

11 вересня на фронті загинув 42-річний Олександр Ольхович. Герой родом із Глухівець, але проживав разом зі своєю сім’єю у Вінниці. Без батька залишилось троє дітей, без чоловіка — дружина та велика родина.

Вінниця прощається із загиблим Героєм

10 вересня відбулося прощання зі справжнім героєм – Романом Джураєвим. Рідні, друзі, колеги, побратими живим коридором провели Героя на Алею слави кладовища у Сабарві.

На щиті…

7 вересня прощалися із старшим сержантом Збройних сил України Борисом Андріяшем.

В останній земний шлях Ладижин проводжав ще зовсім молодого юнака — воїна Руслана Тарковського.

У військовому шпиталі помер хмільничанин, військовослужбовець Віктор Сидорук.

Віддав своє життя за Україну капітан Роман Берегович.

Назавжди повертається додому, житель с. Бритавка Михайло Мушта.

5 вересня у боях на Херсонщині загинув житель Могилів-Подільської громади Анатолій Смульський.

Довга дорога додому була для Володимира Пожалюка з Бара.

Ігор Палвашов з села Лугове також прожив зовсім коротке, але свідоме життя справжнього чоловіка та патріота.

12 вересня у Козятинській громаді був день жалоби.

Тут прощалися з Романом Береговичем. 26 лютого він був призваний до військової частини на посаду командира стрі­ ле­ цького взводу. 7 вересня капітан Рома Берегович загинув поблизу села Мирне Херсонської області. Поховали Романа на центральному кладовищі Козятина.

5 вересня у селі Красносілці жителі громади провели в останню путь Героя — 25-річного Руслана Тарковського.