Закатованого в Ізюмі бійця із синьо-жовтими браслетами на руці опізнала його дружина – це Сергій Сова з Нікополя.

Обласний інформаційний штаб Дніпропетровщини повідомив: “Стало відомо, що рука з синьо-жовтими браслетами з поховання в Ізюмі – це фрагмент тіла військового з Нікополя

Ця фотографія з процедури ексгумації облетіла весь світ – вражаючий знімок почорнілої руки із браслетом патріотичного кольору”.

За повідомленням штабу, мешканка Нікополя Оксана Сова упізнала свого чоловіка за татуюванням на тілі.

Він – 36-річний боєць 93-ї бригади “Холодний Яр” Сергій Сова, в якого залишилося двоє дітей.

Його дружина вже місяці шукала чоловіка і фото Сергія були розміщені в соцмережах.

Знайшла закатоване тіло в братській могилі.

Як відомо, під Ізюмом тривали важкі бої. Місцевий зрадник, депутат від ОПЗЖ провів окупантів в місто через таємні стежки.

Заховання в Ізюмі вражають своєю чисельністю і жорстокістю тортур.

Знаходять чоловіків із відрізаними органами, геніталіями. В приміщенні місцевої поліціі знайдена кімната тортур.

У перші дні окупації Ізюму в Харківській області російські військові забороняли місцевим ховати вбитих людей, але потім дали дозвіл, бо нести тіла в ліс було складно.

Французька газета “Le Monde” з посиланням на працівника ізюмської ритуальної служби Віталія:

– Під час операції з розмінування у сосновому лісі на околицях звільненого ЗСУ Ізюму було виявлено 445 індивідуальних поховань.

55-річний Віталій, який надає ритуальні послуги в Ізюмі з 2004 року, розповів журналістам, що лише він із 9 колегами за останні півроку поховав близько 750 тіл, у тому числі 445 у місці масового поховання.

Це – у 5 разів більше похоронів, ніж було у мирний час. За словами Віталія, всі загиблі, за винятком кількох, були цивільними особами.

Віталій пригадав, що після початку повномасштабного вторгнення у лютому і бомбардувань вулиці були “повні трупів”. 114 тіл знайшли після обстрілу двох будинків біля річки в середині березня.

Андрій Власенко