У Генштабі ЗСУ вважають, що на першому етапі часткової мобілізації росіяни планують доукомплектувати свої з’єднання та військові частини, що воюють в Україні, а також частина сил може піти на доукомплектування прикордонної служби.

Заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ бригадний генерал Олексій Громов на брифінгу у п’ятницю:  “Згідно мобілізаційних планів Росії, мобілізації підлягатимуть близько 300 тисяч осіб. За попередніми оцінками, призов відбудеться як найменше у два етапи, може бути більше.

На першому етапі, імовірно протягом місяця-півтора, противник планує доукомплектувати до повного штату свої з’єднання та військові частини, що залучені до ведення бойових дій на території України. Також не виключається, що частина сил піде на доукомплектування прикордонної служби Федеральної служби безпеки противника для вивільнення особового складу підрозділів збройних сил, які задіяні на прикритті державного кордону з нашою країною”.

“Насамперед це неспроможність діючої російської влади досягти анонсованих цілей “спеціальної військової операції”, зростаюча підтримка України країнами Заходу та збереження курсу нашої держави на вступ до НАТО, а також загострення в Росії соціально-економічних проблем та посилення санкційного тиску на РФ”, – сказав Громов.

Він також запевнив, що ЗСУ готові до будь-якого розвитку подій. “Що 300 тисяч, що інші – Україна переможе”, – підкреслив представник Генштабу.

Андрій Власенко